19.12.18 | 16:29

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δημάρχων για εργαζομένους και ιδιωτικοποίηση απορριμμάτων
11.03.18 | 10:51

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δημάρχων για εργαζομένους και ιδιωτικοποίηση απορριμμάτων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοινώσεις της κατά των Δημάρχων Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομμάτη, και Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, καταγγέλλει προσπάθειες ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών Καθαριότητας των δύο Δήμων και για τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, επιπρόσθετα, την – σύμφωνα με την Ομοσπονδία – δίωξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Για τη μεν πρώτη περίπτωση, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού και στηρίζει τις αποφάσεις, τόσο του Συλλόγου, όσο και των εργαζομένων «στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας τους».

Επισημαίνει τέλος, πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται.

Για τη δε δεύτερη περίπτωση, αυτή του Δήμου Ζαχάρως, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει και στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων, Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, για κινητοποιήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους, «που αγωνίζονται ενάντια στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην εκχώρηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα» και προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Μαρτίου 2018 για όλο το προσωπικό των συγκεκριμένων Δήμων.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ | Προβολή/κατέβασμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ