06.06.20 | 10:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Καμία εμπλοκή πολιτικού στην υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Ιωαννιτών
03.12.15 | 13:11

Καμία εμπλοκή πολιτικού στην υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Ιωαννιτών

Απαλλακτικό, για το πολιτικό προσωπικό, το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, επιβεβαιώνοντας πως, δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ποινικές ευθύνες αυτών, στη γνωστή υπόθεση του ελλείμματος, που σημειώθηκε στο παρελθόν στο Δήμο Ιωαννιτών.

«Ήταν μια υπόθεση που υπέβαλε σε μεγάλη ταλαιπωρία όλα τα μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που δικαιώνονται σήμερα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφήνει έκθετους, αυτούς που επιχείρησαν την μικροπολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης και επιδόθηκαν σε πολιτική σπέκουλα, στο πιο κρίσιμο σημείο της προεκλογικής περιόδου τον Μάιο του 2014.

Αυτούς που επιχείρησαν να ακυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι σήμερα , για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ιωαννιτών. Πολιτικά οι προσπάθειες τους δεν βρήκαν ανταπόκριση στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ενώ νομικά κατέπεσαν από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», τονίζεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και συμπληρώνεται:

«Τέλος, δεν μπορεί παρά αυτή την ώρα, η σκέψη όλων μας να βρίσκεται στο Νίκο Μάντη. Τον συνάδελφο μας, που αποκάλυψε με τις ενέργειες του το έλλειμμα στο Ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών, έκανε όλες τις ενέργειες για να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη και δεν μπόρεσε να ζήσει τη δικαίωση του». 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπει σε δίκη δύο υπηρεσιακούς παράγοντες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ