13.06.21 | 10:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Κάλυψη των διεκδικήσεων των 27 εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας”
29.06.20 | 09:44

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάλυψη των διεκδικήσεων των 27 εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι, καλύπτει συνδικαλιστικά κάθε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, σε συνέχεια της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόσει πρωτόδικη δικαστική απόφαση παραμονής ως αορίστου χρόνου, εργαζομένων του Δήμου και να τη θέσει υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση του Σωματείου, οι εργαζόμενοι του Δήμου συμμετέχουν στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί και ταυτόχρονα προκηρύσσεται Στάση Εργασίας την ίδια ημέρα, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στις 8:00 το πρωί, με βασικό αίτημα να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας κατά της απόφασης 589/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την εν λόγω απόφαση, υπενθυμίζεται πως μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου οι συμβάσεις είκοσι επτά (27) εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Η.Φ.Η., Βοήθεια στο Σπίτι) που εργάζονται ανελλιπώς στον Δήμο για περίπου μία 15ετία. 

«Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, χωρίς κανένα διάλογο με το Σωματείο ή τους εργαζόμενους, δηλώνει πως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, θα αποφασιστεί και μάλιστα δια περιφοράς, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης 589/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει συνδικαλιστικά τους εργαζομένους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και  ζητά από τον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με την συμμετοχή αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., του Σωματείου και των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

Η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να ανταποκριθεί άμεσα στα καθ΄ όλα εύλογα αιτήματα του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας και να συνδιαλλαγεί με τους εργαζόμενους που διεκδικούν, η Οικονομική Επιτροπή να διαβιβάσει ως μείζον θέμα την λήψη της απόφασης περί μη άσκησης ενδίκων μέσων κατά της δικαστικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε ανοιχτή Δημόσια συνεδρίαση. Οι δε συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, και ιδίως για το θέμα αυτό, να μετατραπούν σε ανοιχτές και Δημόσιες προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους να συμμετέχουν και να έχουν δικαίωμα λόγου και παρέμβασης», τονίζει η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ