21.04.21 | 14:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χρ. Καλογήρου: «Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για hot spots στα νησιά μας»
17.03.16 | 10:10

Χρ. Καλογήρου: Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για hot spots στα νησιά μας

Σε απάντηση εγγράφου, του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, για την «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων», η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή, ενημερώνοντας το Υπ. Εσωτερικών πως, δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω διαθεσιμότητας χώρων, πέραν των hot spots, που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. 

«Σε απάντηση σχετικού εγγράφου σας για το θέμα της αναζήτησης κατάλληλων χώρων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων, σας γνωρίζουμε ότι στην Περιφέρειά μας έχει ήδη γίνει το μέγιστο δυνατό. 

Στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν δομές καταγραφής & προσωρινής φιλοξενίας (Hot Spots) και η δυνατότητά μας έχει απολύτως εξαντληθεί. 

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένης της οικονομικής και κοινωνικής επιβάρυνσης πέραν κάθε ορίου, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω διαθεσιμότητα», επισημαίνει στην επιστολή της η Περιφερειάρχης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ