21.04.21 | 15:00

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χρ. Καλογήρου: “Το προσωρινό μέτρο για τον ΦΠΑ δεν λύνει το πρόβλημα”
19.12.17 | 19:21

Χρ. Καλογήρου: Το προσωρινό μέτρο για τον ΦΠΑ δεν λύνει το πρόβλημα

Με την επισήμανση ότι «κανένα μέτρο και καμία ρύθμιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει και να εξισορροπήσει τις βαριά αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ”, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, τόνισε ότι, “οι επιλογές προσωρινότητας και μάλιστα 6μηνης, καθώς και η υπόσχεση αντισταθμιστικών επιδομάτων όχι μόνο δεν λύνει το ζήτημα, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει”.

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά που διαχειρίζονται το προσφυγικό ζήτημα (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος), η περιφερειάρχης κάλεσε την κυβέρνηση να “επανεξετάσει το θέμα ακόμα και την ύστατη στιγμή”, εγκαλώντας την ότι “δεν κατανόησε την ένταση της φωνής μας που επίμονα ζητούσαμε να μην προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας”.

Ως προς το μεταφορικό ισοδύναμο, η περιφερειάρχης σημείωσε: “Θα περιμένουμε να δούμε πώς αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη και πάντα σύμφωνα με το πάγιο αίτημα όλων των νησιωτών”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ