21.02.19 | 00:14

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καβάλα: Μαίνεται η φωτιά στην καπναποθήκη - Διακοπή ρεύματος στην περιοχή
10.10.18 | 21:32

Καβάλα: Μαίνεται η φωτιά στην καπναποθήκη - Διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, αλλά και στις Υπηρεσίες των όμορων Νομών, όταν ξέσπασε φωτιά στις αποθήκες Μισσιριάν ΑΕ κοντά στον Αμυγδαλεώνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστο λόγο σε χώρο ο οποίος ήταν γεμάτος από εμπορεύματα καπνού, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έριξαν όλο το βάρος της επιχείρησης κατάσβεσης στον περιορισμό της στο κτίριο όπου εκδηλώθηκε, προκειμένου να μην εξαπλωθεί σε διπλανό αποθηκευτικό χώρο.

Μέχρι και τις 20:00 αργά το απόγευμα η φωτιά έκαιγε με αμείωτη ένταση, με την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη να προσπαθεί να τη θέσει υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο έσπευσε από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ισχυρή αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Σταύρο Κιβράκη.

Στο σημείο επιχειρούν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, καθώς και οχήματα από όλους τους όμορους Νομούς, ενώ η επιχείρηση ενισχύθηκε με πυροσβεστικά οχήματα και από την Κομοτηνή, καθώς και με μια υδροφόρα του Δήμου Καβάλας.

[21:32]: Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στις αποθήκες της εταιρίας Μισσιριάν ΑΕ έξω από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Μάλιστα, λίγο μετά τις 21:00, έπεσε και η σκεπή της αποθήκης, συμπληρώνοντας την εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής του κτιρίου.

Η ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες, οι οποίες υψώνονται, πλέον, πολλά μέτρα πάνω από το κτίριο, μιας και δεν «εμποδίζονται» από τη σκεπή, ενώ ο πυκνός καπνός από την καύση των καπνών έχει καλύψει την περιοχή.

Το μέγεθος, της πυρκαγιάς είναι τέτοιο, ώστε οι φλόγες να είναι ορατές από χιλιόμετρα μακριά, ενώ η ζέστη η οποία εκλύεται είναι αισθητή μέχρι και τον δρόμο. Παράλληλα, έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάστασή της.ΠΗΓΗ: kavalapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ