24.09.20 | 14:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ηχηρό και... προειδοποιητικό το "όχι" των τριών Δημάρχων στα νέα διόδια
08.12.13 | 18:01

Ηχηρό και... προειδοποιητικό το όχι των τριών Δημάρχων στα νέα διόδια

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων σε Άγιο Στέφανο, Βαρυμπόμπη, αλλά και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στις τιμές, διατράνωσαν κατά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό των Αφιδνών, οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου και των Δήμων Ωρωπού, Κηφισιάς και άλλων περιοχών.

Οι Δήμαρχοι Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης και Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος έστειλαν από μικροφώνου, και μέσω δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε., σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι, δεν θα δεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής με την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, αλλά και αυξήσεων στα ήδη υπάρχοντα. 

Πέρα από τους δημάρχους Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Θανάσης Ζεμπίλης, με τέσσερις αντιδημάρχους, εκπρόσωποι της Εκκλησίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλου, οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., κα Ραχήλ Μακρή και κ. Παύλος Χαϊκάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών οργανώσεων, και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο, σε συνεργασία και με τους Δήμους Κηφισιάς και Ωρωπού, στην κατεύθυνση της αποτροπής της εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις, μεταξύ άλλων, σημείωσε: 

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ στα διόδια των Αφιδνών για να διατρανώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων αλλά και στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις. Να βάλουμε το συμφέρον του τόπου και των πολιτών πάνω από τα κέρδη των εργολάβων.

Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, πολίτες, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και εκκλησία είναι ένα:

Δεν θα δεχτούμε νέα διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, ούτε αυξήσεις στις τιμές.

Δεν θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής και της περιοχής μας.

Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στα διόδια είναι για εμάς μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ