23.09.20 | 05:30

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΧΗΡΗ - παραίτηση Ιωακειμίδη - από το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ
11.12.19 | 08:58

ΗΧΗΡΗ - παραίτηση Ιωακειμίδη - από το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ

Συνεδρίασε, χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. υπό την προεδρία του κ. Γ. Μαρκόπουλου, Δημάρχου Γαλατσίου με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων και ο ορισμός εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α. στο Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.)

Για το συγκεκριμένο θέμα, δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το Προεδρείο πίστωση χρόνου ως σήμερα, Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, για να γνωστοποιήσουν τα ονόματα των εκπροσώπων τους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μελών/εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α. στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ανέρχεται στους 36 οι 19 εκ των οποίων προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2019.

Κατά την συζήτηση του θέματος, ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης επισήμανε ότι “η επιλογή των παραταξιακών εκπροσώπων μας στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα έπρεπε να έπεται της συζήτησης μας για το τι θέλουμε για τα απορρίμματα στην Αττική, ούτως, ώστε, τα μέλη μας στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο να έχουν θέσεις και στρατηγικές βγαλμένες από μια πλατφόρμα κοινής αντίληψης και κατεύθυνσης και όχι να εκφράζουμε απόψεις διαμετρικά αντίθετες μεταξυ τους…”

Με άλλη απόφαση του Δ.Σ. επικυρώθηκε η μεταβίβαση προσδιορισμένων αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ.Α. Η συζήτηση του θέματος ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και επί της ουσίας προβλέπει τη λήψη εκ μέρους της Ε.Ε. αποφάσεων οικονομικού αντικρίσματος έως και του ποσού των 3.000 €

 

Παραίτηση του Γ. Ιωακειμίδη από το Δ.Σ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α, Γιώργος Μαρκόπουλος διάβασε στο σώμα τη δήλωση παραίτησης του κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη από το Δ.Σ.

Ο τ. Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α απευθυνόμενος στους συναδέλφους του αναφέρει ότι η παραίτηση του οφείλεται στην εκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε. γεγονός που συνδυαζόμενο με τις ευθύνες διοίκησης του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, του στερεί το χρόνο να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α και ειδικότερα ως επικεφαλής της παράταξης του, “Νέα Αυτοδιοίκηση”.

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι παραμένει κοντά στην Π..Ε.Δ.Α πρόθυμος να ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητηθεί.

Τη θέση του κ. Γ. Ιωακειμίδη στο Δ.Σ. θα καταλάβει η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ