17.02.20 | 06:06

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Ιωακειμίδης: «Τιμάμε την ιστορία μας, τιμάμε το Μπλόκο της Κοκκινιάς»
20.09.19 | 14:10

Γ. Ιωακειμίδης: Τιμάμε την ιστορία μας, τιμάμε το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Δήλωση του Δημάρχου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη για τις  εκδηλώσεις για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»:

«Τιμάμε την ιστορία μας – την συνδέουμε με το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Οι φετινές πολυήμερες εκδηλώσεις για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς» με το περιεχόμενο και την πολυμορφία τους, αποτελούν έναν οφειλόμενο φόρο τιμής για την ιστορία και τους ήρωες τούτης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις μας κορυφώνονται την Κυριακή 22/9 με τη συνάντηση των Δημάρχων του «Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών», στις 11:00π.μ. στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Έχουν καλεστεί 51 Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα για να συζητήσουμε τις δράσεις μας και το μέλλον του «Δικτύου».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, γίνεται η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσία Ξένη) και ακολουθεί η θεατρική παράσταση «Άρης» μέσα στο χώρο των εκτελέσεων στη Μάντρα του Μπλόκου.

Είμαι περήφανος και πολύ χαρούμενος που όχι μόνο αυτές οι εκδηλώσεις δε φθίνουν, αλλά καταφέρνουμε συνεχώς να εμπλουτίζονται και να ανανεώνονται με τρόπο που ελκύει όλο και περισσότερους, ειδικά τις νεότερες ηλικίες.

Και ακριβώς αυτό θέλουμε: Να ενώσουμε τις ιστορικές μας ρίζες και το ηρωικό παρελθόν, με το σήμερα και το μέλλον της πόλης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ