20.09.20 | 00:55

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΡΗ σεισμική δόνηση με ΙΣΧΥΡΟ μετασεισμό στην Αθήνα
19.07.19 | 15:28

ΙΣΧΥΡΗ σεισμική δόνηση με ΙΣΧΥΡΟ μετασεισμό στην Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση με τις πρώτες μετρήσεις να κάνουν λόγο για 5,3R έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, στις 14:13, με επίκεντρο τη Μαγούλα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ορίζεται στα 4 χλμ. βόρεια της Μαγούλας και σε εστιακό βάθος 2 χλμ.

Υπάρχει πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες.

[14:41]: Σταδιακή αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών. Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή κάτι χειρότερο.

[14:53]: Επιβεβαιώνει τα πρώτα στοιχεία ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ακολουθήσει τρεις μετασεισμοί.

[15:01]: Σε Λεκανοπέδιο και Κεντρική Ελλάδα έγινε αισθητός ο ισχυρός σεισμός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθ. Λέκκα, ζητώντας ψυχραιμία από τους πολίτες, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ο σεισμός γειτνιάζει με τον σεισμό του 1999», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας, παρατηρώντας ωστόσο πως, δεν εκτιμά ότι, έχει ιδιαίτερη δυναμική.

[15:02]: Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 R και σε εστιακό βάθος 13 χλμ.

[15:12]: Νέα ισχυρή μετασεισμική δόνηση.

[15:17]: Στα 4,3 R η ισχυρή μετασεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

[15:19]: Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και το Αιγάλεω, που ωστόσο σταδιακά αποκαθίστανται.

[15:27]:  Κατάρρευση παλαιάς οικείας στην Δραπετσώνα και ακατοίκητης στα Πετράλωνα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. «Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς», ανέφερε.

[15:50]: Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ζημιές παλαιών κτισμάτων παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας, περιοχές της Δυτικής Αττικής και τον Πειραιά.

[16:20]: Γύρω στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Π.Σ., σύγκλιση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ), για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να γίνει αποτίμηση και σχεδιασμός δράσης των συναρμόδιων φορέων, αναφορικά με τον σεισμό.

[19:00]: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη - Η ανακοίνωση 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ