10.07.20 | 13:13

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ με ΝΕΚΡΟΥΣ στις Βρυξέλλες
22.03.16 | 09:59

ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ με ΝΕΚΡΟΥΣ στις Βρυξέλλες

Δύο εκρήξεις, μα διαφορά 10 λεπτών, με δεκάδες τραυματισμούς και νεκρούς έλαβαν χώρα, περί της 08:15 το πρωί της Τρίτης, στο αεροδρόμιο Ζαβαντέμ των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και μία φωνή στα Αραβικά να λέει: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Μαρτυρίες επιβατών και μετάδοση ειδήσεων από διεθνή ΜΜΕ, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 35 τραυματίες.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, μπροστά από το χώρο (desk) ελέγχου (check in) της Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας American Airlines.

Από τις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σοβαρότατες και εκτεταμένες υλικές ζημιές στο χώρο, εσωτερικά του αεροδρομίου, με καταρρεύσεις οροφών, θραύση τζαμιών κ.τ.λ. [ΦΩΤΟ]Σύμφωνα με ενημέρωση Ελλήνων Ευρωβουλευτών, που βρίσκονται στη Βελγική πρωτεύουσα, στρατός και αστυνομία έχουν αποκλείσει την πρόσβαση, όχι μόνο προς το αεροδρόμιο Ζαβαντέμ, αλλά και την πόλη των Βρυξελλών, ενώ η πόλη έχει κηρυχθεί σε επίπεδο συναγερμού «4».

Όπως μεταδίδει το SKYnews, βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας, γεγονός που αν ισχύει, ενισχύει την αρχική υποψία πως, πρόκειται για μία τρομοκρατική ενέργεια στην "καρδιά" της Ευρώπης.


[10:35]: Έκρηξη και στο Βελγικό μετρό (Σταθμός Μαλμπέκ κοντά στην Πλατεία Σούμαν), με αποτέλεσμα την άτακτη εκκένωση του, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ [ΦΩΤΟ].

Σταματά, ήδη, σταδιακά, η κυκλοφορία συρμών του Μετρό.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί, επίσημα, αν τα δύο γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.

Τονίζεται ότι, κοντά στο Σταθμό Μαλμπέκ εδρεύει η μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. 

[11:10]: Για τουλάχιστον 10 νεκρούς από την έκρηξη στο Σταθμό Μαλμπέκ του Μετρό κάνουν λόγο Βελγικά ΜΜΕ.

[11:40]: Από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο του Βελγίου ανακοινώθηκε ότι, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, από την έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανήλθε σε 13 και 35, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν υπάρχουν νεκροί από την έκρηξη στο Σταθμό του Μετρό "Μαλμπέκ", ανακοίνωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

[12:20]: Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου.

[12:45]: Επισήμως, 15 οι νεκροί και περισσότεροι από 55 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Σταθμό του Μετρό Μαλμπέκ.

10 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγικής Υπηρεσίας Συγκοινωνιών.

[14:00]: Στους 20 οι νεκροί από την έκρηξη στο Σταθμό "Μαλμπέκ", ενώ υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα σ' αυτόν.

[16:12]: 34 οι νεκροί και 136 οι τραυματίες, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS σε Μετρό και Αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ανθρωποκυνηγητό για ένα Σύριο και ένα Μαροκινό, που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, εμπλέκονται στη σημερινή τραγωδία.

[23:15]: Στους 230 ανήλθαν οι τραυματίες από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι νεκροί παραμένουν στους 34, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ