08.07.20 | 09:58

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Τι ισχύει για δικαιολογητικά, προϋπηρεσία, πραγματική υπηρεσία, μετάταξη
08.07.19 | 09:20

3Κ: Τι ισχύει για δικαιολογητικά, προϋπηρεσία, πραγματική υπηρεσία, μετάταξη

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι' και ΕΔΩ το Κ'.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Είμαι διοριστέος της 3Κ/2018 και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Για όσους δεν κράτησαν αντίγραφα τα δικαιολογητικά όταν οι δήμοι μας τα ζητήσουν τα βγάζουμε από την αρχή με σημερινές ημερομηνίες ή τα ζητάμε από το ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ λέει ότι δεν τα στέλνουν. Ευχαριστώ.

«Θα εκδώσετε εκ νέου τα δικαιολογητικά. Οι νέες ημερομηνίες δεν επηρεάζουν εφόσον βέβαια η ιδιότητα που βεβαιώνεται με το έγγραφο υπήρχε κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησής σας.»

 

  • Χαιρετώ την ομάδα του epoli.gr. Μια διευκρίνηση, αρκετά σοβαρή. Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 4 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων): «Η πράξη διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση τον πίνακα κατάταξης θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής κατά τα ανωτέρω πρόσληψής τους. Ο χρόνος που διανύουν οι ανωτέρω στους Ο.Τ.Α. μέχρι την ορκωμοσία τους θεωρείται πραγματική δημόσια υπηρεσία». Στα προσωρινά ΔΕ αποτελέσματα, ήμουν διοριστέος στον Δήμο Γλυφάδας, στον οποίο και εργάζομαι από 4/4/2018 έως και σήμερα. Εν συνεχεία στα οριστικά αποτελέσματα, διορίστηκα στον Δήμο Κατερίνης. Επειδή, "αλλάζω" Δήμο, υπάρχει περίπτωση να μην μετρήσει η πραγματική δημόσια υπηρεσία (εφόσον εργαζόμουν και εργάζομαι με τα προσωρινά αποτελέσματα), στον νέο Δήμο διορισμού μου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

«Η διάρκεια της δημόσιας υπηρεσίας δεν εξαρτάται από τον φορέα στον οποίο έχει διανυθεί, αλλά είναι ενιαία.»

 

  • Καλησπέρα σας! Για την 3Κ θα ήθελα να σας ρωτήσω: Εγώ έχω εργαστεί στην πυροσβεστική από το 2008 και ως και τώρα ως συμβασιούχος οδηγός πυροσβεστικών οχημάτων. Είμαι επιτυχών τώρα ως οδηγός οχημάτων/απορριμματοφόρων (ΔΕ). Η σχέση εργασίας μου ήταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θα ήθελα να μάθω εάν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μου ως οδηγός στην πυροσβεστική για εξέλιξη σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο. Έχω συμπληρωμένες 2 τριετίες στην πυροσβεστική από την 1/4/2018 που πρωτοπροσλήφθηκα έως το τέλος της περσινής αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2018. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

«Η αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική κατάταξη γίνεται υπό προϋποθέσεις και για όσους προσέφεραν προϋπηρεσία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση των ανωτέρων προϋπηρεσιών είναι να μην έχουν χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση καμίας άλλης οικονομικής παροχής ή αναγνώρισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η απασχόληση στην πυροσβεστική, δηλαδή σε φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης συνήθως αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία. Ασφαλώς για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας θα πρέπει να λάβει απόφαση το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ο.Τ.Α.»

 

  • Καλησπέρα μια ερώτηση, είμαι διοριστέος της 3Κ/2018 ΥΕ, όταν έκανα τα χαρτιά μου, δεν είχα απολυτήριο λυκείου, παράλληλα πήγαινα νυχτερινό λύκειο και τώρα σε λίγες ημέρες θα αποκτήσω απολυτήριο λυκείου. Μετά τα 2 χρόνια μπορώ να κάνω μετάταξη σε ΔΕ οδηγών ή πρέπει να περιμένω 8 χρόνια; Eυχαριστώ πολύ!

«Θα πρέπει να περιμένετε 8 χρόνια.»

 

  • Γεια σας και πάλι. Ψάχνοντας αν δικαιούμαι να στείλω αίτηση θεραπείας στο ΑΣΕΠ για τα αποτελέσματα της 3Κ (3η στην κατάταξη με ειδική εμπειρία και 8η με γενική εμπειρία), δεν καταλαβαίνω γιατί δύο διοριστέοι κατέλαβαν τις θέσεις χωρίς ειδική εμπειρία (πήραν μόρια από ανήλικα και ανεργία). Η προκήρυξη δεν ανέφερε ότι προηγούνται αυτοί που έχουν την ειδική εμπειρία; Μήπως σε αυτό μπορούσα να βασίσω την αίτηση θεραπείας; Ευχαριστώ πολύ. Επίσης, γιατί στην κατάταξη στον πίνακα με τη γενική εμπειρία προστίθενται τα μόρια της ειδικής, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο στον πίνακα με ειδική εμπειρία; Δεν προστίθενται στην ειδική και τα μόρια της γενικής;

«Όσοι έχουν ειδική εμπειρία λαμβάνουν ειδική μοριοδότηση 17 μορίων ανά μήνα και συνολικά για 24 μήνες. Δεν προηγούνται όμως όλων των υπόλοιπων υποψηφίων. Έτσι αν ένας υποψήφιος χωρίς ειδική εμπειρία έχει περισσότερα μόρια εξαιτίας κάποιων ιδιοτήτων του από κάποιον υποψήφιο με ειδική εμπειρία είναι ευνόητο ότι θα καταλάβει τη θέση. Η απάντηση στην δεύτερη ερώτησή σας είναι ότι αυτό αποτελούσε πρόβλεψη της προκήρυξης.»

  

  • Καλημέρα σας! Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Ήμουν στα προσωρινά της 3Κ με 1.480 μόρια, δυστυχώς όμως στα οριστικά αποτελέσματα ο πίνακας έγραφε έλλειψη βασικού τίτλου και φυσικά είμαι εκτός (δικηγόρος έκανε την αίτηση κι αντί για απολυτήριο γυμνασίου έβαλε δημοτικού ενώ είμαι μετά το '80). Πείτε μου σας παρακαλώ, μπορώ να κάνω την αίτηση θεραπείας αφού πρώτα μου έρθει ενημέρωση από τον ΑΣΕΠ;

«Ναι, μπορείτε. Η αίτηση θεραπείας δεν έχει προθεσμία.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ