31.05.20 | 01:48

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ: Τι ισχύει για άρνηση θέση επιτυχόντος, χαρακτηριστικά - προσόντα υποψηφίου
11.07.19 | 10:01

3Κ: Τι ισχύει για άρνηση θέση επιτυχόντος, χαρακτηριστικά - προσόντα υποψηφίου

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι', ΕΔΩ το Κ' και ΕΔΩ το Λ'.

 

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις

1. Καλησπέρα σας. θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για την προκήρυξη 3Κ/2018 στους δήμους. Στα προσωρινά αποτελέσματα ήμουν επιλαχών και στα οριστικά είμαι επιτυχών. ΔΕ οδηγών στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων. Αυτό που θέλω να σε πω και αν γνωρίζετε να με βοηθήσετε είναι, ότι μου έχουν αφαιρεθεί τα 150 μόρια του δεύτερου τίτλου σπουδών (είναι και τα δύο μηχανολογικού τομέα, το ένα ΟΑΕΔ μεταλλικών κατασκευών και το δεύτερο ΕΠΑΛ μηχανοτεχνίτη με καλύτερο βαθμό). Το σημαντικό για εμένα είναι ότι αν κάνω αίτηση θεραπείας και να επιστραφούν τα 150 μόρια που έδινε το δεύτερο πτυχίο και περάσω σε άλλη πόλη από αυτήν που πέρασα τώρα, υπάρχει περίπτωση αν δικαιωθώ να περάσω σε άλλη επιλογή μου που είχα πιο πάνω στη λίστα και σε άλλη πόλη και δεν αποδεχτώ εκείνη τη θέση μετά από ένα ή δύο χρόνια που θα βγουν τα αποτελέσματα, θα μπορώ να παραμείνω στην βόρεια Ελλάδα που είμαι τώρα; Ο λόγος που σκέφτομαι να το κάνω αυτό είναι ότι έχω περάσει σε μια μόνο θέση που ζητούσε στην συγκεκριμένη που πέρασα θέση πολυτέκνων χωρίς προϋπηρεσία και φοβούμενος να μην δικαιωθεί κάποιος άλλος με την αίτηση θεραπείας με πετάξει έξω. Συγνώμη αν δεν είμαι κατανοητός αλλά θέλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Τέλος, το ΑΣΕΠ θα μου στείλει χαρτιά για ποιο λόγο μου έκοψε τα 150 μόρια; Και αν ναι, μέχρι πότε θα μπορώ να κάνω την αίτηση θεραπείας;

«Ο ΑΣΕΠ θα στείλει έγγραφο σε όσους ήταν στους προσωρινούς πίνακες και δεν είναι στους οριστικούς, αναφέροντας για ποιο λόγο έχει γίνει αυτή η βλαπτική μεταβολή. Εσείς είστε η αντίθετη περίπτωση, οπότε δε θα λάβετε κάποιο έγγραφο από το ΑΣΕΠ. Επομένως, αίτηση θεραπείας μπορείτε αν θέλετε να υποβάλετε άμεσα. Το δεύτερο πτυχίο θα πρέπει να είναι σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον τίτλο σπουδών που απαιτούνταν από την προκήρυξη. Χωρίς να δούμε τους τίτλους σας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσετε σε αίτηση θεραπείας.»

 

2. Kατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την ενημέρωση που κάνετε! Tο θέμα μου είναι το εξής: Ο γιος μου έστειλε δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ για την 3Κ, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων και στα προσωρινά ήταν γραμμένο το όνομα μου με τα στοιχεία ταυτότητος και όλων των κωδικών του παιδιού! Στους διοριστέους δεν υπήρχε αλλά ούτε και στους απορριπτέους. Από ότι μάθαμε πήρε την θέση κάποιος από το Κιάτο ο όποιος δεν έχει εμφανισθεί ακόμη και μάλλον είπε ότι δεν θέλει τη θέση. Ο γιος μου δουλεύει με συμβάσεις 3 χρόνια στον Σύνδεσμο Καθαριότητος Κέρκυρας σαν χειριστής με όλα τα πτυχία που απαιτούνται. Ρωτώ, εάν δεν έρθει ο προληφθείς, τι γίνεται, παρατείνεται η σύμβαση του γιου μου; Και δεύτερο, τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε;

«Αν δε δεχθεί τη θέση ο επιτυχών τότε θα κληθεί να την καταλάβει ο πρώτος επιλαχών. Με όσα αναγράφετε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχει το όνομα του υιού σας σε κάποιον από τους πίνακες. Διερευνήστε αν βρίσκεται στους επιλαχόντες.»

 

3. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για την 3Κ. Ενώ είχα περάσει στους προσωρινούς πίνακες με 1.500 μόρια και ξεκίνησα κανονικά δουλειά, δυστυχώς είχε γίνει λάθος στη βαθμολογία του πτυχίου μου και ο Δήμος κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας. Τώρα όμως που βγήκαν τα οριστικά, το ΑΣΕΠ μου μείωσε τα μόρια και περνάω σε άλλο δήμο. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Mπορώ να αποδεχτώ το διορισμό, γιατί η υπεύθυνη δήλωση που μου έδωσε ο Δήμος λέει να μην έχω απολυθεί από ΟΤΑ ή άλλη δημόσια υπηρεσία. Θέλω τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ πολύ

«Από τη στιγμή που είστε στους επιτυχόντες σημαίνει ότι ο ΑΣΕΠ έκρινε αποδεχτό τον τίτλο σας. Επομένως φαίνεται πως κακώς ο Δήμος σας κατήγγειλε τη σύμβαση. Επιπλέον η καταγγελία αυτή δε θεωρείται απόλυση, καθώς η απόλυση προϋποθέτει μόνιμη εργασία και στο δημόσιο γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους (τέλεση ποινικών αδικημάτων κτλ).»

 

4. Καλησπέρα σας, ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την 3Κ. Όταν έστειλα την αίτηση είχα ποσοστό αναπηρίας 50%. Είμαι στους διοριστέους αλλά πλέον το ποσοστό αναπηρίας μου πλέον δεν ισχύει. Από τον Δήμο μου ζήτησαν να τους πάω τα έγγραφα που είχα στείλει τότε με τις παλιές ημερομηνίες. Αν τώρα μου ζητηθεί το χαρτί από το ΚΕΠΑ δεν θα έχω το ποσοστό αναπηρίας 50%. Αυτό σημαίνει ότι έχασα τη θέση; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Αν δεν υπήρχε τέτοια καθυστέρηση ως προς την έκδοση αποτελεσμάτων δεν θα είχα πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ.

«Όπως προκύπτει από την προκήρυξη 3Κ/2018 η ιδιότητα με βάση την οποία κάποιος εμφανίζεται ως επιτυχών σε ειδική κατηγορία πρέπει να υπάρχει και κατά το χρόνο του διορισμού. Επομένως στην περίπτωση αυτή πρέπει να υπάρχει και απόδειξη της αναπηρίας.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ