29.05.20 | 12:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Ηράκλειο η επόμενη Ελληνογερμανική Γενική Συνέλευση
22.10.13 | 18:58

Στο Ηράκλειο η επόμενη Ελληνογερμανική Γενική Συνέλευση

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Ελληνογερμανική Γενική Συνέλευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στο πλαίσιο της εν εξελίξει 4ης σχετικής Γενικής Συνέλευσης, που λαμβάνει χώρα στη Νυρεμβέργη. 

Το Ηράκλειο κέρδισε αυτή τη μάχη ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες, λόγω της πολύ καλής παρουσίασης που είχε προετοιμαστεί από το Δήμο Ηρακλείου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης. 

Χαρακτηριστική είναι η ρήση της κ. Μέρκελ στο διαδικτυακό της διάγγελμα για την Κρητική πόλη: 

«Στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, εκεί όπου άνθισε ο αρχαιότερος πολιτισμός, ο Μινωικός. Εκεί όπου γεννήθηκε ο Δίας ο θεός της αφθονίας και της Φιλοξενίας εκεί θα φιλοξενηθούμε του χρόνου».

Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου: «Παγκόσμιος πόλος το Ηράκλειο»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι, το Ηράκλειο αποτελεί πλέον παγκόσμιο πόλο που προσελκύει σημαντικά συνέδρια, συναντήσεις και εκδηλώσεις και προβάλλει την πόλη και τη Κρήτη σε όλο τον κόσμο. 

«Αποτελεί τιμή αλλά και ευκαιρία, ώστε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης (Πολιτισμό, Τουρισμό, Κρητική Διατροφή, Κρητικά Προϊόντα)», επεσήμανε ο κ. Κουράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ