07.06.20 | 01:48

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΛΙΟΥ

Ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού από τον Δήμο Ιλίου
22.10.16 | 18:56

Ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού από τον Δήμο Ιλίου

O Δήμος Ιλίου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας (Αντιδήμαρχος κα. Ανδριάνα Αλεβίζου) λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, η προαγωγή του µητρικού θηλασµού είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την βελτίωση της υγείας των παιδιών µας, τα ευεργετικά αποτελέσµατα στις θηλάζουσες μητέρες, τις οικογένειες, την κοινότητα, το κοινωνικό και υγειονομικό σύστηµα, το περιβάλλον και ολόκληρη την κοινωνία, προέβη στην ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού.

Στο πλαίσιο αυτό και γνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», και συγκεκριμένα στην Ειδική Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ του ΝεογνολογικούΤμήματος, συνεργάζεται ισότιμα, σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή για την ανάπτυξη, οργάνωση και υλοποίηση ενεργειών και δράσεων, με σκοπό την προαγωγή του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού στο Δήμο και στην προώθηση της δωρεάς μητρικού γάλακτος στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος του Νοσοκομείου «ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Τα εγκαίνια του Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού και της Βρεφικής Βιβλιοθήκης Δήμου Ιλίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 επί της οδού Νέστορος στο Ίλιον. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ