19.01.20 | 14:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ιδιώτες τα απορρίμματα του Δήμου Ρόδου - Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση
08.06.17 | 08:59

Σε ιδιώτες τα απορρίμματα του Δήμου Ρόδου - Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση

Την πεποίθηση και την διαβεβαίωση ότι, «η Ρόδος θα αλλάξει όψη» εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Παλαιολόγο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, των υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της αποκομιδής, μεταφοράς και διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου "Στήριξης Τεχνική" και ENACT A.E. – η υπογραφή της οποίας έγινε την ίδια μέρα.

Το έργο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 15 Ιουνίου με 25 συνολικά καινούργια απορριμματοφόρα, 104 εργαζόμενους (σαρωτές / κλαδευτές) που θα αναλάβουν κατά 80% την πόλη της Ρόδου και θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο το νησί - με σημείο αιχμής τις τουριστικές περιοχές, όπως η Λίνδος, το Φαληράκι, τα Κολύμπια, τ’ Αφάντου κ.λπ. Επιπλέον, ο στόλος θα ενισχυθεί με πέντε ακόμη οχήματα (απορριμματοφόρα και σαρωτές) τα οποία έχει παραγγείλει με leasing η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου – ενώ τα οχήματα που κρίνονται "γηρασμένα" και ακατάλληλα, θα αποσυρθούν για επισκευές και θα χρησιμοποιούνται επικουρικά, όπου χρειάζεται.

«Ύστερα από τις συμπληγάδες και από πολλές περιπέτειες, τα καταφέραμε. Το εγχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποκομιδής των απορριμμάτων έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει, με τα 1.000 εμπόδια, τα καταφέραμε», είπε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, τους υπηρεσιακούς και σε όλους όσοι στήριξαν τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης της Καθαριότητας, «που πέρασε "διά πυρός και σιδήρου", καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού το 2016, ενώ παράλληλα, γινόταν αγώνας για να διατηρηθεί η πόλη και κατ’ επέκταση το νησί, καθαρά».

Δεν παρέλειψε πάντως να εκφράσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των στόχων που έχει θέσει αυτή η δημοτική Αρχή. «Ότι κι αν κάναμε αυτά τα 2,5 χρόνια, πέρασαν απαρατήρητα. Κι αυτό γιατί κάποιοι είχαν στοχοποιήσει την δημοτική Αρχή στο θέμα της Καθαριότητας. Σήμερα, έφτασε η ώρα να δοθεί μια απάντηση και μετά το "πράσινο φως" από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σήμερα, υπογράφουμε την σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε παντού και να εξυπηρετήσουμε όλες τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Η Ρόδος το αξίζει αυτό και ακόμη περισσότερα. Την Πέμπτη ανεβαίνω στην Αθήνα για να υπογράψω την σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την προμήθεια των μπλε κάδων (1.500 συνολικά) ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την λειτουργία του ΚΔΑΥ. Μπαίνουμε, δηλαδή, στην νέα εποχή για την προστασία του περιβάλλοντος….» είπε ο Δήμαρχος. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και κανένας δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του, καθώς υπάρχει μια "συμφωνία κυρίων" με τον ιδιώτη για το θέμα, εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο με τον νόμο που αφορά τους συμβασιούχους.

 

 ΠΗΓΗ: epoli.gr από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ