13.08.20 | 17:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Στο ίδιο τραπέζι 3 Δήμαρχοι για τα απορρίμματα των περιοχών τους
10.10.13 | 08:52

Στο ίδιο τραπέζι 3 Δήμαρχοι για τα απορρίμματα των περιοχών τους

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, που εναντιώνονται με την τοποθέτηση του δεματοποιητή απορριμμάτων στην θέση «Λίμνες». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα σε πολύ καλό κλίμα διαλόγου, με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος. 

Οι δήμαρχοι κ.κ. Θύμιος Κοτζιάς, Μάκης Παρασκευόπουλος και Σάκης Μπαλιούκος ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής για τις επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις του έργου, καθώς και για τους χρόνους που απαιτούνται για την εγκατάσταση του δεματοποιητή. 

Ακόμα δεσμεύτηκαν στην ταυτόχρονη αναζήτησης και άλλου χώρου, που θα διαθέτει τις προϋποθέσεις για να παρθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις καθώς και για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου των «Λιμνών», μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του.  

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατέθεσαν τις προτάσεις τους, μεταξύ των οποίων ήταν, η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά του Αλφειού. 

Ακόμα ζήτησαν και εξασφάλισαν τις δεσμεύσεις των δημάρχων για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των αποκαταστάσεων του χώρου. 

Τέλος, οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν την θέση των δημάρχων στη γενική συνέλευσή τους, που θα πραγματοποιηθεί στις «Λίμνες», με τη συμμετοχή των υπολοίπων, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ