24.05.18 | 01:25

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γυμναστική για τους εργαζομένους του Δήμου προωθεί ο Γ. Μπουτάρης!
16.12.16 | 13:08

Γυμναστική για τους εργαζομένους του Δήμου προωθεί ο Γ. Μπουτάρης!

Τη δυνατότητα να αθληθούν με γυμναστές θα έχουν από το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω ενός προγράμματος που προωθεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή θέλοντας να συμβάλει στην υγεία και την καλλιέργεια ενός νέου δραστήριου τρόπου εργασίας των εργαζομένων του δήμου σχεδιάζει το «κινητικό διάλειμμα».  

Σύμφωνα με την εισήγηση του τμήματος Αθλητισμού, «το "κινητικό διάλειμμα" διαρκεί μόλις 5 – 10 λεπτά, αλλά είναι κρίσιμο για την υγεία των εργαζομένων που ασκούν καθιστικό επάγγελμα».

Αναλυτικότερα, τα «κινητικά διαλείμματα», θα γίνονται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής του δήμου σε μικρές ομάδες περίπου δέκα εργαζομένων ανά γραφείο- υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στον εργασιακό τους χώρο.

Θα περιλαμβάνουν επίδειξη και εκμάθηση ασκήσεων κινητικού διαλείμματος, με συγκεκριμένες ασκήσεις που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για τα σημεία του σώματος που επιβαρύνονται καθημερινά όπως πλάτη, αυχένας, καρπός, μέση και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για χαλάρωση και διαχείριση του άγχους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργασιακός Αθλητισμός στον Δήμο Θεσσαλονίκης με παρεμβατικά προγράμματα» αρχικά θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου η θεωρητική πλευρά του προγράμματος, με επίδειξη ασκήσεων που θα πραγματοποιούνται στα πλαίσια των «κινητικών διαλειμμάτων» και με συμβουλές δια βίου σωστής διατροφής από γυμναστές της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου ανά Υπηρεσία και ανά Τμήμα, στα γραφεία των εργαζομένων.

Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχει το πρόγραμμα, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη σχεδιάσει και το επόμενο βήμα εκγύμνασης των εργαζομένων.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού σκοπεύει μετά τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων να τους γυμνάζει είτε σε εξωτερικούς χώρους είτε σε χώρους του Δημαρχείου.

Η λειτουργία του προγράμματος αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 ΠΗΓΗ: epoli.gr από voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ