04.08.20 | 05:00

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ

Στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ
29.11.19 | 20:26

Στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ

Η πρώτη, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),  στην Αθήνα.

Στην συνεδρίαση,  παρευρέθηκε και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν τα νέα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, έκανε μια αναδρομή στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε ο ίδιος, ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με τα Ιόνια Νησιά.

Όσον αφορά στη συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με την ΠΕΔ, τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο που παίζει η Εταιρία γενικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, τα Προγράμματα που υλοποιεί και υποστηρίζει σε όλη την Ελλάδα, αγγίζουν το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Έκλεισε δε με την διαβεβαίωση, ότι η ΕΕΤΑΑ, με το αξιόλογο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, αλλά και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο, θα συνδράμει την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, ως τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος, υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις πολιτικές της.

Ακολούθησε η ενημέρωση των Μελών του Δ.Σ. για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Αλέξανδρο Παρίση καθώς και για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΕΔ-ΙΝ, από τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Ζαπάντη.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που η ΕΕΤΑΑ έχει με τη ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, στελέχη της Εταιρίας ενημέρωσαν αναφορικά με τους τομείς συνεργασίας της ΠΕΔ ΙΝ με την ΕΕΤΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο κ. Ηλίας Λίτσος, Υπεύθυνος Τομέα Οργάνωσης και Λειτουργίας, ενημέρωσε για την «Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τ.Α. Α΄και Β΄ Βαθμού – Πιλοτική Λειτουργία».

Ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, Διευθυντής Ειδικού Τομέα Δράσεων Επιχειρησιακών και Τομεακών Προγραμμάτων, ενημέρωσε για την «Λειτουργία Δικτύου Εξωτερικών Συνεργατών για την οριζόντια υποστήριξη των Δήμων και των φορέων τους, ωε δυνητικά δικαιούχων του Τομέα Περιβάλλοντος του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014 – 20120».

Η κα. Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα ενημέρωσης και υποστήριξης της οργάνωσης και λειτουργίας των Δήμων Ιονίων Νήσων, Επιμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού Τ.Α.» και

Ο κ. Ιωάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα υποστήριξης της Τ.Α. για τις αναπτυξιακές δράσεις- Χρηματοδοτικά Εργαλεία - Υποστήριξη Τεχνικών Μελετών ΟΤΑ».

Οι εργασίες της συνεδρίασης του νεοσύστατου  Δ.Σ., συνεχίστηκαν με την ενημέρωση εσωτερικών θεμάτων και λειτουργίας, της ΠΕΔ – ΙΝ, από τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και αρμόδια στελέχη της ΠΕΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ