03.06.20 | 18:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Με γνωστούς καλλιτέχνες και φέτος το Φιλανθρωπικό Παζάρι Ασπροπύργου
08.12.13 | 15:08

Με γνωστούς καλλιτέχνες και φέτος το Φιλανθρωπικό Παζάρι Ασπροπύργου

Ένα τριήμερο, ονειρικό ταξίδι, γεμάτο χρώματα, εικόνες, παραστάσεις, οργανώνει και φέτος ο Δήμος Ασπροπύργου, με στόχο την ενίσχυση μιας προσπάθειας, που τον έφερε στην πρωτοπορία της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Πρόκειται για το 4ο Χριστουγεννιάτικο, Φιλανθρωπικό Παζάρι του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση μιας πολυεπίπεδης κοινωνικής πρωτοβουλίας, που συνδράμει τον συνάνθρωπο και προασπίζεται την κοινωνική συνοχή. 

Το Δημοτικό, Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης, «Ο Πλησίον», είναι μια πρωτοβουλία που ανέδειξε τον εθελοντισμό και την κοινωνική συμπαράσταση, ως κυρίαρχα στοιχεία της τοπικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι άπορες οικογένειες του Ασπρόπυργου, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πριν από 3 χρόνια, ήταν μόλις 28. 

Η οικονομική κρίση, ωστόσο, τις πολλαπλασίασε. Έτσι, έφτασε σήμερα να συνδράμει σταθερά, και χωρίς δεσμεύσεις από αλυσίδες πολυκαταστημάτων, 400 περίπου οικογένειες που έχουν ανάγκη βοήθειας. 

Γι' αυτό, καθημερινά, αλλά και τις παραμονές των μεγάλων γιορτών, απευθύνεται σε όλους, ζητώντας τους να συμβάλλουν στο έργο του, συμμετέχοντας σε μια γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πρόγραμμα του τριήμερου Φιλανθρωπικού Παζαριού, που οργανώνει ο Δήμος, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, ξεχωρίζουν οι εκθέσεις χειροποίητων ρούχων, αξεσουάρ, γλυκισμάτων, ειδών σπιτιού, καλλυντικών, βιβλίων. 

Ακόμη, στο χώρο θα λειτουργεί Καρουζέλ, Παγοδρόμιο, Παιδότοπος, Σεμινάρια χορού Break Dance από τους Dead Prezz, Σεμινάρια Ζούμπα και Χιπ-Χοπ, Κουκλοθέατρο, Παιδικοί Διαγωνισμοί, Παραμυθότοπος, Κομμωτήριο για μικρές νεράιδες, Εργαστήριο facepainting, Γωνιά του Άϊ-Βασίλη, Στέκι του κλόουν και μια κληρωτίδα, η οποία, όλο το τριήμερο, θα μοιράζει δώρα σε μικρά και μεγάλα παιδιά... 

Γνωστοί, καταξιωμένοι, αγαπημένοι καλλιτέχνες και παρουσιαστές, όπως, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Γιώργος Σαμπάνης, η Μαίρη Συνατσάκη, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, οι διεθνούς φήμης Ασπροπύργιοι χορευτές break-dance «Dead Prezz» και όσοι ακόμη ανταποκριθούν στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμος, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους το τριήμερο Φιλανθρωπικό Παζάρι, δυναμώνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.  

Οι ντόπιες γιαγιάδες, από τα ΚΑΠΗ του Ασπρόπυργου, θα φτιάχνουν με τα χεράκια τους και θα προσφέρουν ζεστά, λουκουμάδες, ζεστό κρασί, ντόνατς, ποπ-κορν και σούπες ημέρας καθ΄ όλη τη διάρκεια του 3ημερου. 

Παράλληλα, η χορωδία του ΚΑΠΗ, η Παιδική Χορωδία κι η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου και το Ωδείου του Δήμου Ασπροπύργου, θα αναλάβουν τη διασκέδαση όλων των επισκεπτών του Παζαριού. 

Όλοι τους, μαζί με τους δεκάδες εθελοντές, τους χιλιάδες επισκέπτες από την πόλη, αλλά και όλη την Αττική, με τη βοήθεια και προβολή της εκδήλωσης, από τα μέσα ενημέρωσης, είναι βέβαιο πως θα διαμορφώσουν το κλίμα αλληλεγγύης, της ελπίδας και αλληλοβοήθειας, που καθιέρωσε ως θεσμό, το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Ασπρόπυργου. 

Μιας πρωτοβουλίας, που μιλά στις καρδιές μικρών και μεγάλων, προετοιμάζοντας ψυχικά όλους τους συμμετέχοντες, για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

 

     

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ