21.01.21 | 17:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο γιατροί και οκτώ ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Κρήτης
27.11.20 | 19:03

Δύο γιατροί και οκτώ ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Κρήτης

Σοβαρή διάσταση έχουν πάρει τα πράγματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά την επιβεβαίωση δύο θετικών κρουσμάτων σε γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής, αλλά και οκτώ συνολικών κρουσμάτων σε ασθενείς της ίδιας πτέρυγας!

Οι δύο εκ των ασθενών έχουν μεταφερθεί στην κλινική covid, ενώ οι έξι έχουν πάρει εξιτήριο, καθώς είχαν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, έχοντας λάβει τις σχετικές οδηγίες.

Την ίδια στιγμή, ένας ασθενής εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με βαριά συμπτώματα, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό, διασωληνώθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Πιο αναλυτικά, τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς των κλινικών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο, καθώς και σε ασθενείς. Ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός το βράδυ της Πέμπτης και τέθηκε σε καραντίνα άμεσα.

Από τα τεστ προέκυψε ότι οκτώ συνολικά ασθενείς της κλινικής είναι θετικοί, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην πτέρυγα του κορωνοϊού και έξι αποχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου είναι σε καραντίνα. Παράλληλα, σε προληπτική καραντίνα έχουν βγει πολλοί εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Συνολικά έχουν γίνει 30 τεστ σε υγειονομικούς και ασθενείς και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στον πρώτο όροφο, δηλαδή στην ορθοπεδική – χειρουργική κλινική παραμένουν οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονταν και γίνεται εσπευσμένα απολύμανση.

Όσοι νέοι ασθενείς προσέρχονται στο νοσοκομείο και χρήζουν νοσηλείας στις δύο αυτές κλινικές, μεταφέρονται στον 2ο όροφο και θα πάνε στις αρμόδιες κλινικές όταν θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Η διοίκηση δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αναμένονται προκειμένου να γίνει και επίσημα γνωστό τι έχει συμβεί.ΠΗΓΗ: goodnet.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ