20.02.20 | 00:55

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μιχελάκης: «Ρεαλιστικοί οι Προϋπολογισμοί των Δήμων»
06.08.13 | 08:15

Γιάννης Μιχελάκης: Ρεαλιστικοί οι Προϋπολογισμοί των Δήμων

«Πολλά πράγματα στο δημόσιο έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, συνεχίζοντας, «για την αργοπορία αυτή φτάσαμε εδώ σήμερα αναγκασμένοι να προχωράμε σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων και οριζόντια μέτρα» απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση στο Mega κι ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του, για σειρά θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μιχελάκης μιλώντας για το Οικονομικό Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α. τόνισε: 

«Το Οικονομικό Παρατηρητήριο θα βοηθήσει στην πράξη τους Δήμους. Πολλές φορές ένα Δημοτικό Συμβούλιο μιας πόλης μπορεί να ψηφίσει έναν Προϋπολογισμό χωρίς να ξέρει αναλυτικά τα νούμερα» και συνέχισε:

«Απαιτούνται ρεαλιστικοί Προϋπολογισμοί από τους Δήμους, ώστε να αποφύγουμε το συχνό φαινόμενο των "κόκκινων" Δήμων. Δηλαδή, με σαφήνεια να ορίζονται τα έσοδα ενός Δήμου, έσοδα που και τελικά θα καθορίζουν τα έξοδά του».

Για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα για το θέμα των Δημοτικών Αστυνομικών ο Υπουργός Εσωτερικών είπε:

«Αξιολόγηση θα γίνει και στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στους Δημοτικούς Αστυνομικούς. Μετά την αξιολόγηση αυτή το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών θα απορροφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας πράξη αυτό που λέμε «πεζή περιπολία« και «Αστυνομικός της Γειτονιάς» καθώς και στην φύλαξη Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, όπου και εκεί παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις εξωτερικών φρουρών».

«Το 10% των Δημοτικών Αστυνομικών που θα παραμείνει σε Δήμους θα είναι ουσιαστικά και τυπικά μία Υπηρεσία Εσόδων για τον δήμο»

«Υπηρεσία εσόδων και όχι Δημοτική αστυνομία θα είναι αυτή που θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης και άλλων υπηρεσιών, που έφερναν έσοδα σε Δήμους» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στο 10% του συνόλου των Δημοτικών Αστυνομικών που θα παραμείνει σε Δήμους.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του και ερωτώμενος για το "εάν το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο στην πιθανότητα πρόωρων Εκλογών" ο κ. Μιχελάκης απάντησε: 

«Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντοτε έτοιμο για Εκλογές από το 1974 και μετά...» αποφεύγοντας τεχνηέντως να δώσει μία σαφή απάντηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ