26.10.20 | 21:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Γέφυρα φιλίας» Κρήτης και Αϊδινίου Τουρκίας
10.12.13 | 20:30

Γέφυρα φιλίας Κρήτης και Αϊδινίου Τουρκίας

12μελή αντιπροσωπεία στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αϊδινίου της Τουρκίας, με επικεφαλής τον αντικυβερνήτη Halil Canavar, υποδέχθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Η επίσκεψη των Τούρκων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου καλωσορίζοντας την Τουρκική αντιπροσωπεία μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη, ανέφερε:

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τη δημόσια εκπαίδευση. Η αυτοδιοίκηση από τη μια, και η εκπαιδευτική κοινότητα από την άλλη, μπορεί να αποτελέσουν ισχυρή γέφυρα φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς».

Από την πλευρά του, ο αντικυβερνήτης Αϊδινίου Halil Canavar εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την φιλοξενία της αποστολής στην Κρήτη, ενώ ευχήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε σχολεία των δυο περιοχών.

Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη στο νησί των Τούρκων εκπαιδευτικών, καθώς πραγματοποιούνται και ανταλλαγές επισκέψεων μαθητών από τις δυο περιοχές, ενώ υπογράμμισε ότι, οι απόψεις και οι προτάσεις που ανταλλάσσονται, βοηθούν στην εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ