17.02.20 | 12:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΔΩΡΙΔΟΣ

Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν ακτές του Δήμου Δωρίδος
26.05.13 | 13:03

Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν ακτές του Δήμου Δωρίδος

Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν αντίστοιχες ακτές του Δήμου Δωρίδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής, και συγκεκριμένα της Ερατεινής, της Χιλιαδούς, της Σεργούλας και του Παραθάλασσου.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του δήμου και επιβράβευση της πολύμηνης συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων Υπηρεσιών του δήμου.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, στην ακτή της Βούλας Αττικής, από την Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες.

Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μία ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών σε αυτή να έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση ποιότητας, ακόμη και η ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Δεν αρκεί όμως οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για τις βραβεύσεις αποφασίζει η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες, αφού αξιολογήσει τα στοιχεία κάθε ακτής που διαβιβάζει σε αυτήν η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα με 393 βραβευμένες ακτές για το έτος 2013, κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ