19.09.20 | 03:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Φυσικό αέριο σε 6 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού
24.01.14 | 09:45

Φυσικό αέριο σε 6 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού

Πραγματοποιήθηκε, χθες, η υπογραφή συμβολαίων για τη σύνδεση 6 δημοτικών κτιρίων από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, παρουσία του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπακούρα. 

Πρόκειται για 6 δημοτικά κτίρια, που λειτουργούν ως σχολικές στέγες και βρίσκονται στην περιοχή της Κάτω Περαίας.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Θερμαϊκού για τη σύνδεση των σχολείων και την απαιτούμενη κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η σύνδεση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, με σκοπό να ωφεληθεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από την οικονομία, την ευκολία, την ασφάλεια και ειδικά από το περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από τη χρήση φυσικού αερίου,καθώς το φυσικό αέριο δεν προκαλεί αιθαλομίχλη και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Ήδη, στην περιοχή της Κάτω Περαίας, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει κατασκευάσει 9.180 μέτρα δικτύου και υπολογίζεται ότι, περισσότεροι από 1.900 κάτοικοι της περιοχής επωφελούνται από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Η συνάντηση και υπογραφή των συμβολαίων πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα με τις ευχαριστίες του Δημάρχου Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, προς την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε., δια μέσου του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Λεωνίδα Μπακούρα, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της σύνδεσης των σχολείων και ολοκληρώθηκε με την επιθυμία αμφότερων των πλευρών, για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή της Άνω Περαίας και των Νέων Επιβατών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ