20.10.20 | 18:30

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φορέας παραγωγικής ανασυγκρότησης η Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία»
29.11.16 | 15:20

Φορέας παραγωγικής ανασυγκρότησης η Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θα συμμετέχει στις εργασίες Ευρωπαϊκού συνεδρίου για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, που διοργανώνει η Σλοβακική Προεδρία στην Μπρατισλάβα, από 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια της Διακήρυξης του Λουξεμβούργου για την Κοινωνική Οικονομία, με την οποία καθορίστηκε ο οδικός χάρτης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων και των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας θα μιλήσει σε "στρογγυλό τραπέζι" με Ευρωπαίους ομολόγους της, όπου θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας πραγματικής ενιαίας αγοράς για την κοινωνική οικονομία.

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να αποτελέσει προνομιακό φορέα παραγωγικής ανασυγκρότησης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Η Κοινωνική Οικονομία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινητοποιεί οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους με μεγάλη αποδοτικότητα όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη παραγωγικού ιστού», δήλωσε η κα. Αντωνοπούλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ