14.04.21 | 16:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φλώρινα: Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξαναλειτουργήσει ο ΑΗ.Σ. Μελίτης
28.08.13 | 16:43

Φλώρινα: Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξαναλειτουργήσει ο ΑΗ.Σ. Μελίτης

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ξαναλειτουργήσει ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός (ΑΗ.Σ.) Μελίτης, στον οποίο εκδηλώθηκαν σοβαρές ζημιές σε πυρκαγιά που σημειώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

«Μετά τις προσπάθειες της Δ.Ε.Η. και της Αντιπεριφέρειας, έγινε ήδη διαγωνισμός και βγήκε ο ανάδοχος, ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης» εξήγησε στο Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και υπολογίζει ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες παραγωγής ενέργειας στον ΑΗ.Σ., αφού νωρίτερα ολοκληρωθεί το έργο του εργολάβου και γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την πλευρά της Δ.Ε.Η.

«Η επαναλειτουργία του σταθμού έχει τεράστια σημασία για την περιοχή δεδομένου του αναπτυξιακού του χαρακτήρα, αλλά και για την εθνική οικονομία για λόγους παραγωγής ενέργειας και οικονομίας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη μονάδα είναι μια υπερσύγχρονη και περιβαλλοντικά άρτια εγκατάσταση που συγκρατεί κάθε ρύπο, εμποδίζοντας τα αιωρούμενα σωματίδια να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα, ως εκ τούτου η μη λειτουργία της συνεπάγεται την επιβάρυνση της λειτουργίας άλλων, ήδη βεβαρημένων και παλαιών μονάδων της περιοχής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ