20.10.20 | 17:50

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Φίλης: «Στόχος μας ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε ειδική και γενική αγωγή»
30.09.15 | 20:27

Ν. Φίλης: Στόχος μας ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε ειδική και γενική αγωγή

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, συναντήθηκε, σήμερα, με εκπροσώπους φορέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.               

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους, ο Υπουργός τόνισε ότι, «η κρίση που διάγουμε είναι σκληρή για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Προσπαθούμε να αναστρέψουμε τα πράγματα με δράσεις κατά προτεραιότητα: προσπαθούμε μέχρι 15 Οκτωβρίου να είναι τα σχολεία Εδικής Αγωγής σε πλήρη λειτουργία». 

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους διορισμούς ειδικής αγωγής και ότι το όποιο μικρό πλεόνασμα προκύψει από τον προϋπολογισμό θα διατεθεί στην Υγεία και την Παιδεία, «καθώς τα θέματα Ειδικής Αγωγής συνδυάζουν και τα δύο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι, «είναι βασικό για την Κυβέρνηση της Αριστεράς η προτεραιότητα να δίνεται σε Παιδεία και Υγεία και ειδικότερα στους πλέον αδύναμους. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η αριθμητική κάλυψη αλλά και η ποιοτική, ο σωστός εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στη σωστή θέση. Το Υπουργείο προσπαθεί να υποστηρίξει όλες τις δομές κατά το δυνατόν και δίνουμε την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε σύντομα, να οργανωθούμε όπως πρέπει και του χρόνου να μην είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Του χρόνου τέτοια εποχή δε θα μιλάμε για αυτά». 

Ο Υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι, «θα συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή στο Υπουργείο για την εφαρμογή σταθερού πλαισίου με προτάσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής» και ολοκλήρωσε:

«Μακροπρόθεσμος στόχος της Κυβέρνησης είναι ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε ειδική και γενική αγωγή. Και αυτό δεν αφορά μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά σε αλλαγή της νοοτροπίας. Αυτό βέβαια θα πρέπει να γίνει ομαλά και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις».

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ