14.04.21 | 15:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Φιάσκο" για τον Δήμο Ξηρομέρου η απόρριψη της ανάπλασης του Αστακού
29.12.13 | 13:35

Φιάσκο για τον Δήμο Ξηρομέρου η απόρριψη της ανάπλασης του Αστακού

Για χρηματοδότηση από την επόμενη Προγραμματική Περίοδο (2014 - 2020) μεταφέρεται το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Αστακού στον Δήμο Ξηρομέρου, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέρριψε τη μελέτη της παρέμβασης, που συνόδευε τη σχετική αίτηση της Δημοτικής Αρχής.

Προχειροδουλειά από πλευράς Δήμου; Όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Δήμος δεν προσκόμισε μια σειρά από απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά, που είναι απαραίτητα για τη λεγόμενη «ωρίμανση» του έργου. 

Έτσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορούσε παρά να απορρίψει τη χρηματοδότηση της παρέμβασης, ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία προορίζεται για να αναβαθμίζει την εικόνα μιας άκρως τουριστικής περιοχής.

Πάντως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αφήνει ανοικτό το "παράθυρο" της επαναφοράς της πρότασης. Όπως σχολιάζει: 

«Μπορεί αυτή τη φορά η πρόταση για τις αστικές αναπλάσεις στην περιοχή του Αστακού να μην εγκρίθηκε, όμως με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου, και τις απαιτούμενες προσθήκες, το έργο θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020», συμπληρώνοντας πως, στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα. 

«Η ανάπλαση αναδεικνύει τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο και αποδίδει την πρέπουσα αξία στην περιοχή.0

Επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών», καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ