23.01.21 | 16:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Φεύγουν» τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα από το κέντρο της Λάρισας
29.06.16 | 13:26

Φεύγουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα από το κέντρο της Λάρισας

Στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λάρισας, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης συνεργεία υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρέμβαση έγινε σε σημείο που έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παραβάσεις των ορίων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κανονιστική Απόφαση, που ψήφισε στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, τραπεζοκαθίσματα αφαιρέθηκαν από δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού είχε προηγηθεί δύο φορές βεβαίωση παραβάσεων.  

«Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την τήρηση των προβλεπομένων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σημειώνεται ότι, οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερής αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, εμφανής είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου (π.χ. στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου).

«Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της, ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης», συμπληρώνει η ίδια ανακοίνωση.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ