23.02.20 | 06:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Και φέτος η Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου
09.07.13 | 14:48

Και φέτος η Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Έπειτα από την επιτυχία της διοργάνωσης το 2011, με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών και τη συμμετοχή εκατοντάδων εκθετών, η Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι και φέτος έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της, από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου, με τα εγκαίνιά της να είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 8:00 μ.μ., στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου.

H Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, αποτελεί πρωτοπόρο θεσμό για τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης και διοργανώνεται από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από το  Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με πολύπλευρους τομείς συμμετοχής, που περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, την αμπελουργία, την οινοποιία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τα αγροτικά μηχανήματα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, αλλά και την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο (επαγγελματικό και  ιδιωτικό), τη δόμηση και την κατοικία, η 11η Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου αποτελεί το βήμα προβολής και συνάντησης  του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η φετινή έκθεση θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

1. Εκθεσιακό κομμάτι.

2. Παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση επισκεπτών, επιχειρηματιών, εμπόρων αλλά και αγροτών.

3. Πολιτιστικά δρώμενα.

Για το δυναμικό αυτό εκθεσιακό γεγονός μίλησαν σήμερα στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειάρχης Ηρακλείου κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Πρόεδρος της Alpha Expo κ. Άγγελος Καραμπίκας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης υπογράμμισε: 

«Με κύριο στόχο της πολιτικής μας τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση των αγροτών και των εμπόρων που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, διοργανώνουμε φέτος για 2η φορά ως Δημοτική Αρχή και  για 11η στην ιστορία του θεσμού την Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου. Έπειτα από την επιτυχία της διοργάνωσης το 2011 και την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στην έκθεση, που για πρώτη φορά είχε εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα, συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία  μας με τους αγρότες, τους παραγωγούς, αλλά και τους εμπόρους και επιχειρηματίες, αναβαθμίζοντας συνεχώς τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί ως κόμβος συνάντησης και για τον τοπικό εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του νησιού.

Το 2011 περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή  με τους εκατοντάδες εκθέτες τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη  Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Φέτος ο θεσμός διευρύνεται περισσότερο.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες, όχι μόνο του Νομού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης να παραστούν στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. και να περιηγηθούν στα περίπτερα της έκθεσης στη διάρκεια του τετραήμερου διοργάνωσής της».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης ανέφερε: 

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθειά της για την υποστήριξη τέτοιων θεσμών. Ξεκινήσαμε από το Ρέθυμνο, συνεχίζουμε στο Αρκαλοχώρι και στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια για την προώθηση του πρωτογενή τομέα. Μαζί με τους Δήμους, μαζί με το Επιμελητήριο μπορούμε  να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη της Κρήτης, πιστεύοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλη την Κρήτη».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης τόνισε: 

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχει και στηρίζει την 11η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μια έκθεση που στοχεύει να τονώσει την αγροτική  οικονομία στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσφέροντας διέξοδο στον αγροτικό και εμπορικό κόσμο της περιφέρειας, έτσι ώστε να μπορέσει να  σχεδιάσει και να προγραμματίσει για το μέλλον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ