05.06.20 | 03:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΝΗΣΩΝ

Σε φάση υλοποίησης ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών
12.02.16 | 16:59

Σε φάση υλοποίησης ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών

Μετά από δύο περίπου χρόνια, υλοποιείται η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σπετσών, ένα εξαιρετικά σπουδαίο έργο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ιστορικού νησιού.

Η υπογραφή της σύμβασης, ύψους 18.389.142,46 ευρώ, έγινε τον Απρίλιο του 2014. Εντούτοις, το έργο ήταν πλήρως ανώριμο, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια περίπου έντονων και επίμονων προσπαθειών, ώστε να φτάσουμε, σήμερα, στην έναρξη του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Π. Χατζηπέρος, συνεκάλεσε ευρεία σύσκεψη, σήμερα, στο Δημαρχείο των Σπετσών, παρουσία του Δημάρχου Π. Λυράκη, Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αρμόδιους τεχνικούς της ΤΥΔΚ, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου με το τεχνικό του επιτελείο. 

Συζητήθηκαν σε βάθος τα πιθανά προβλήματα, που ενδέχεται να προκύψουν κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου και στα οποία εδόθησαν απαντήσεις και λύσεις. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο για την επιτόπιο επίλυση των προβλημάτων.

Ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών είναι ένα μεγάλο έργο με δίκτυο αγωγών 42 χλμ. περίπου, που αναπτύσσεται σε μεγάλο μήκος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Λόγω του ότι το νησί των Σπετσών είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, έχει ληφθεί μέριμνα για την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των επισκεπτών.

«Φιλοδοξούμε ότι από εδώ και στο εξής θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια, ώστε να παραδοθεί το έργο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ