02.06.20 | 23:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΝΙΩΝ

Ευχάριστα νέα για 260 εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου Χανίων
21.01.19 | 13:10

Ευχάριστα νέα για 260 εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου Χανίων

Θετικότατες εξελίξεις - και ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους σ' αυτή - προέκυψαν για την αυτονομία της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), αφού περισσότερο από το 70% των Δημοτικών Συμβουλίων της Κρήτης έλαβαν απόφαση σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ξεπερνώντας το ποσοστό που όριζε ο νόμος). Αναμένεται πλέον, η επίσημη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αντιμετωπίσαμε το θέμα με την υπευθυνότητα που αρμόζει, μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και ευχολόγια και φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφού ισχυροποιήσαμε την επιχείρηση πετυχαίνοντας την επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων, την απαλλαγή των Χανιωτών από 2 εκ. ΦΠΑ, την χρηματοδότηση με 9,5 εκ. Ευρώ της κατασκευής νέου χώρου υγειονομικής ταφής, αφού ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου, τώρα είμαστε “μια ανάσα” από τη μεγάλη επιτυχία παραμονής της ΔΕΔΙΣΑ, ως ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Κρήτης με έδρα τα Χανιά.

Οι κόποι, οι προσπάθειες και οι χειρισμοί της Δημοτικής μας Αρχής, των Δημάρχων και της ΔΕΔΙΣΑ, απέδωσαν το αποτέλεσμα που περίμενε η κοινωνία των Χανίων.»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ