14.04.21 | 17:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λ. Ευσταθίου: «Δεν θα δεχθούμε τα απορρίμματα άλλων Δήμων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας»
04.02.16 | 10:50

Λ. Ευσταθίου: Δεν θα δεχθούμε τα απορρίμματα άλλων Δήμων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας

Την πλήρη αντίθεσή της, για την υπό προϋποθέσεις σχεδιαζόμενη υποδοχή απορριμμάτων άλλων περιοχών στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, διατράνωσε η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου, στο έκτακτο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, παρουσία πολλών δημοτών.

Με αυτόν τον τρόπο, η Δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά τα διαδιδόμενα τον τελευταίο καιρό σενάρια, για δήθεν σιωπηρή αποδοχή της σε προτάσεις του Φo.Δ.Σ.Α., περί μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας από άλλους Δήμους εκτός Β. Ευβοίας.

Ενώπιον Δημάρχων της Περιφερείας, μελών του Φo.Δ.Σ.Α. και μεγάλου αριθμού δημοτών, το Δ.Σ. Ιστιαίας - Αιδηψού έλαβε ομόφωνη απόφαση να μη δεχθεί την εφαρμογή αποφάσεων, που θα επιβαρύνουν με οποιονδήποτε τρόπο τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού ευχαρίστησε τους δημότες, που ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της, παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως, πρώτο μέλημα της ίδιας και του Δ.Σ. Ιστιαίας - Αιδηψού είναι να μη τεθεί με κανένα τρόπο σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων του Δήμου και η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ