30.03.20 | 01:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΑΧΑΪΑΣ

2,8 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Αχαΐας
15.07.14 | 11:27

2,8 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Αχαΐας

Η τελευταία και μεγαλύτερη, από πλευράς προϋπολογισμού, σύμβαση για τη συντήρηση του Eπαρχιακού Oδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπεγράφη, σήμερα, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι νέες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν κομβικές οδικές αρτηρίες σε σημεία που «πάσχουν».

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και ο ανάδοχος, υπέγραψαν σύμβαση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο «Άρση επικινδυνότητας και συντηρήσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Αχαΐας», έργο που αφορά διάφορες εργασίες που θα γίνουν από τον ανάδοχο, προκειμένου να συντηρηθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγο καιρό είχαν υπογραφεί άλλες τέσσερις αντίστοιχες συμβάσεις, ύψους 2.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Δήμων Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Πατρέων - Δυτικής Αχαΐας.

«Στόχος μας είναι η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Π.Δ.Ε. παρόλο την περιορισμένη χρηματοδότηση στην δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προχωρήσαμε μέσα στους τελευταίους μήνες σε μια σειρά από έργα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Αλεξόπουλος, καταλήγοντας: 

«Με την παρούσα σύμβαση ξεκινά και το πέμπτο έργο και ο συνολικός προϋπολογισμός που δαπανούμε για φέτος ανέρχεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ