14.04.21 | 16:50

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Ευρεία" σύσκεψη για τις καταστροφές στην Άρτα χωρίς τους Δημάρχους!
13.03.15 | 19:26

Ευρεία σύσκεψη για τις καταστροφές στην Άρτα χωρίς τους Δημάρχους!

Ένα απίστευτο γεγονός καταγγέλλουν με κοινό τους κείμενο, οι Δήμαρχοι Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Μαρίνος Γαρνέλης και Περικλής Μίγδος, αντίστοιχα, στο κείμενο που συνυπογράφουν, τονίζουν, πως δεν εκλήθησαν στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, την περασμένη Τρίτη, στην Αθήνα, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους Δήμους της Π.Ε. Άρτας από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό!

Οι Δήμαρχοι, στο κείμενό τους ζητούν την επανάληψη της σύσκεψης.

Το κείμενο

«Με λύπη μας ενημερωθήκαμε, εκ των υστέρων, ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη - όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εστάλη από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, Βασίλη Ψαθά - με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους Δήμους του Ν. Άρτας από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Π.Ε. Άρτας. 

Με επίσημο έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού, θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε γιατί δεν κληθήκαμε να είμαστε παρόντες στην "ευρεία" αυτή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν ζωτικότατα θέματα που αφορούν και τους Δήμους μας και έχουν σχέση με τις βαριές θεομηνίες που έπληξαν εσχάτως την περιοχή μας;

Πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται μια "ευρεία" σύσκεψη, χωρίς να έχουν κληθεί να παραστούν σε αυτήν οι τρεις από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν, και μάλιστα να απέχει ο Μητροπολιτικός Δήμος της Άρτας, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές 8 εκατομμυρίων σε υποδομές και έχει καταγράψει επίσημα 115 δημότες που ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες; Εξάλλου, και οι δύο ορεινοί Δήμοι επλήγησαν καίρια και υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τις οποίες έχουν καταγράψει και αναφέρει αρμοδίως, και για τις οποίες αναμένουν να αποζημιωθούν. 

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαραίτητη την επανάληψη της σύσκεψης με αποκλειστικούς προσκεκλημένους τους μη κληθέντες στη σύσκεψη της 11ης Μαρτίου Δημάρχους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ