20.10.20 | 17:44

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για το Προσφυγικό
28.02.16 | 22:04

Ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για το Προσφυγικό

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στις δύο το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Στη συνάντηση θα προεδρεύσει ο Υπουργός ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. Π. Κουρουμπλής και θα συμμετέχουν οι Πρόεδροι των ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και ΕΝ.Π.Ε. Κ. Αγοραστού καθώς και εκπρόσωπος της Εκκλησίας. 

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε ότι, η επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί είναι ύψιστης προτεραιότητας για την Αυτοδιοίκηση. 

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι, είναι αναγκαία η συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από κοινού με την ΕΝ.Π.Ε. εδώ και ημέρες. 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διακηρύξει και εμπράκτως αποδείξει μέχρι σήμερα, πως η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού είναι ένα εθνικό ζήτημα, που μας αφορά όλους. «Αυτό θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό για τους σχεδιασμούς τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των υπολοίπων κομμάτων». 

«Το πρόβλημα απαιτεί εθνικό σχεδιασμό, ενημέρωση και συντεταγμένη αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ