03.06.20 | 05:46

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Έξυπνη» πόλη το Ηράκλειο Κρήτης
22.04.13 | 12:00

Έξυπνη πόλη το Ηράκλειο Κρήτης

Με ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αεράκης προκειμένου να συζητήσουν τις δράσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, επιταχύνοντας τη συνεχή αλλαγή του Ηρακλείου σε μια πρωτοπόρο έξυπνη πόλη με ισχυρό brandname.

Όπως αναφέρθηκε, το Ηράκλειο ήδη βρίσκεται στη λίστα του Intelligent Community Forum, διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ως μία από τις 21 πιο «έξυπνες πόλεις» του κόσμου για τα έτη 2012 και 2013.

Οι νέες αυτές δράσεις θα επικεντρωθούν στους τομείς: Ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, Τουρισμός - Πολιτισμός, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματικότητα - Εργασία και Περιβάλλον και αναμένεται να αυξήσουν την αποδοτικότητα της οικονομίας του Ηρακλείου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το όραμα «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη» έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης που πρόσφατα συγκρότησαν επιτροπή για συλλογική προώθηση και διαχείριση του οράματος. Ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το ΤΕΙ Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους για την υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιακών δράσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου είναι να εδραιωθεί το Ηράκλειο μέσα από την αξιοποίηση των Καινοτομιών και των Έξυπνων Λύσεων στις υψηλές θέσεις κατάταξης στις Παγκόσμιες Ανταγωνιστικές Λίστες.

Ακόμη, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι «οι δυνατότητες που δίνονται μέσα από τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό επ' ωφελεία των πολιτών προβάλλοντας παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο τους ανθρώπους, το δυναμικό του τόπου μας και ολόκληρη την Κρήτη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ