11.08.20 | 15:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Εξοικονόμηση πόρων 480.000 € από ενοίκια για την Περιφέρεια Αττικής
21.01.17 | 11:44

Εξοικονόμηση πόρων 480.000 € από ενοίκια για την Περιφέρεια Αττικής

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων, που σε βάθος τετραετίας θα φτάσουν τα 480.000 €, με τη μετεγκατάσταση της έδρας και Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στα σφραγισμένα, αναξιοποίητα επί 12 χρόνια κτίρια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στον Φαληρικό Όρμο.

«Με την ενέργειά μας αυτή επιτυγχάνονται κυρίως δύο σημαντικά πράγματα: 1. Εξοικονομούμε ένα σοβαρό ποσό, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διάγουμε ως Χώρα, αφού το κτίριο στο οποίο θα στεγαστούμε είναι παραχωρημένο για 40 χρόνια και 2. θα βρισκόμαστε στην “καρδιά” ενός πολύ σημαντικού έργου, έχοντας πλέον την δυνατότητα να το επιβλέπουμε ως Περιφέρεια, καθημερινά, γιατί όπως καταλαβαίνετε, είναι άλλο να είσαι κοντά σ’ αυτό, κι άλλο από απόσταση…», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης, μιλώντας, σήμερα, στο epoli.gr για την εξαιρετική σημασίας και πολύ περισσότερο παραγόμενου αποτελέσματος αυτή πρωτοβουλία.

Όπως τόνισε ο κ. Καπάταης, από ανάλογες πρωτοβουλίες, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, η εξοικονόμηση χρημάτων για την Περιφέρεια Αττικής, είναι αξιοσημείωτη, αφού έχει φτάσει το 53%, με τα 14 διάσπαρτα ακίνητα της Περιφέρειας σε 8 Δήμους της Νότιας Αθήνας, να έχουν μειωθεί, ήδη, στα 4.

Στα άξια αναφοράς, τέλος, πως από τα 25 εκ. € της καταβολής ενοικίων, το ποσό αυτό για το σύνολο της Περιφέρειας Αττικής, έχει φτάσει τα 8!

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης

Φωτο από τη μεταγκατάσταση της έδρας και των Υπηρεσιών Υγειονομικού και Ανάπτυξης της Π.Ε. Ν.Τ. Αθηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ