05.07.20 | 00:08

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018
22.08.17 | 09:14

Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η απόφαση του Υπ. Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία καθορίστηκε η εξεταστέα ύλη, για το έτος 2018, για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοίτων Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου.

Επίσης, σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και η αντίστοιχη απόφαση καθορισμού της εξεταστέας ύλης, για το έτος 2018, για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφοίτων Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε και η Απόφαση καθορισμού του ειδικού ποσοστού, επιπλέον του αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, των σεισμόπληκτων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.

Με αφορμή το γεγονός, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διευκρινίζει τα εξής:

- Όλοι οι υποψήφιοι από τις παραπάνω σεισμόπληκτες περιοχές παίρνουν  επιπλέον ποσοστό θέσεων (1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των  ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή στις σχολές προτίμησής τους.

- Η προσαύξηση των μορίων των υποψηφίων ανά περιοχή είναι ανάλογη των ημερών εξέτασης που χάθηκαν κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και της ταλαιπωρίας στην οποία υποβλήθηκαν οι υποψήφιοι, «πράγμα απολύτως δίκαιο».

- Ειδικότερα για τους υποψηφίους των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ψαρών τα μόρια εισαγωγής υπολογίζονται με συντελεστή 1 όπως είχε συμβεί και με τους υποψηφίους της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπ. Παιδείας, οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες (με πιθανότερη την Πέμπτη 24 Αυγούστου), με το epoli.gr να τις παρουσιάζει, άμεσα, και αναλυτικά, όπως κάθε χρόνο. 

Τέλος, οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν από 25 Αυγούστου 2017 μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου 2017 ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

H εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου θα είναι προσβάσιμη κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

 

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενα αρχεία, η εξεταστέα ύλη των δύο κατηγοριών αποφοίτων σε μορφή .pdf

Η ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ | Προβολή/κατέβασμα
Η ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Δ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ