11.08.20 | 00:33

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιορίσθηκε η φωτιά στις Σάπες - Μετάβαση κλιμακίου της Π.Υ στην περιοχή
09.07.20 | 23:45

Περιορίσθηκε η φωτιά στις Σάπες - Μετάβαση κλιμακίου της Π.Υ στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά πολύ κοντά στις Σάπες, πλησίον του οικισμού των Ποντίων.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις και από τις Σάπες και από την Κομοτηνή. 

Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

18:30: Η φωτιά επεκτείνεται και είναι κοντά σε σπίτια του οικισμού Ποντίων Σαπών.

Δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Ποντίων Σαπών για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας - Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές.

Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Οι πολίτες οφείλουν να υπακούουν στις εντολές της Πολιτείας για την σωστή διαχείριση της πυρκαγιάς. 

18:50: Αντιπυρικές ζώνες φτιάχτουν μηχανήματα γύρω από τον οικισμό Ποντίων

Δεν κινδυνεύουν κάτοικοι. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν περιουσίες. 

19:20: Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Η τοπική ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους. 

19:30: Δίπλα στον οικισμό οι φλόγες. Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο κόντρα στον αέρα. Οι φλόγες έχουν φτάσει 10 με 20 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Ποντίων Σαπών.

19:45: Νέες ρίψεις από αέρος θα γίνουν τώρα από εναέρια μέσα. Θα συνεχίζονται όσο υπάρχει φως. Όλοι οι κάτοικοι είναι σε ασφαλή μέρη. Γίνεται πραγματικός αγώνας για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες στον οικισμό Ποντίων Σαπών. Συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τον οικισμό.

20:00: Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Δ.Ε. Σαπών Ροδόπης. Συνολικά επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 Α/Φ. Πληροφορίες αναφέρουν την καταστροφή μερικών πρόχειρων κτισμάτων, όπως αποθήκες, γύρω από τον οικισμό.

21:00: Η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, αλλά οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την περιορίσουν, χωρίς όμως να έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο. Μιλώντας στον "Χ" ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος, στις 21:00 σημείωσε ότι σώθηκαν όλες οι ανθρώπινες ζωές χάρη στη συντονισμένη ενέργεια όλων, ενώ γίνεται μάχη για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες.

23:45: Η φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο ο συναγερμός των Aρχών δεν έχει παύσει.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην Δ.Ε. Σαπών Ροδόπης για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

 

 

 ΠΗΓΗ: xronos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ