01.03.21 | 21:39

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών
13.05.13 | 10:51

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η δράση της οποίας συνίστατο σε διακίνηση μη νόμιμων και νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων μία 42χρονη, με ηγετικό ρόλο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από τη χώρα μας, σαράντα ενός συνολικά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επισταμένη έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία πρώτες πρωινές ώρες της 12-05-2013, στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος χωριού του Νομού Κιλκίς, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άντρες ηλικίας 21 και 26 ετών, ένας 24χρονος και η προαναφερόμενη 42χρονη - “εγκέφαλος” της οργάνωσης. 

Τρεις εξ’ αυτών επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο λειτουργώντας ως προπομποί, ενώ ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγούσε ΙΧΦ όχημα το οποίο μετέφερε τους μετανάστες.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την σταδιακή μεταφορά νόμιμων και μη νόμιμων μεταναστών από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, την προσωρινή διαμονή τους σε διάφορα καταλύματα και την μετέπειτα προώθησή τους από τη χώρα μας σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με χρήση κλεμμένων ΙΧΦ αυτοκινήτων.

Η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε 1.250 ευρώ από κάθε νόμιμο και μη νόμιμο μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διεξάγονται έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ