29.05.20 | 06:26

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ και ερωτήσεις υποψηφίων Μέρος Λ’: Πρόσθετα προσόντα, ειδική εμπειρία, εντοπιότητα
09.07.19 | 19:07

3Κ και ερωτήσεις υποψηφίων Μέρος Λ’: Πρόσθετα προσόντα, ειδική εμπειρία, εντοπιότητα

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι', ΕΔΩ το Κ' και ΕΔΩ το Λ'.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ προσωπικά για την ενημέρωση που προσφέρετε στους εργαζόμενους. Θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς και να ρωτήσω για την 3Κ, γιατί όπως φαίνεται είστε πιο ειδικοί, καθώς επικοινώνησα με το ΑΣΕΠ και απάντηση δεν έλαβα. Περιλαμβάνομαι στους οριστικά διοριστέους και στην κατηγορία Δ.Ε. Εποπτών Καθαριότητας, αλλά στην δωδέκατη θέση της σειράς προτίμησης μου και όχι στην τρίτη σειρά προτίμησης μου, ίδιας ειδικότητας (Δ.Ε. Εποπτών Καθαριότητας), την οποία καταλαμβάνει υποψήφιος με λιγότερη συνολική βαθμολογία από τη δική μου. Αυτό συμβαίνει γιατί από τον συγκεκριμένο κωδικό θέσης (τρίτη μου προτίμηση), μου αφαιρούν τα μόρια της ειδικής εμπειρίας. Να σας τονίσω ότι πρόκειται για ίδια ειδικότητα στις γενικές θέσεις (με εμπειρία), με τον ίδιο απαιτούμενο τίτλο σπουδών. Το μόνο στοιχείο που διαφοροποιεί τους δυο κωδικούς θέσεων είναι τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα, που τα διαθέτω και έχω μοριοδοτηθεί για αυτά (συγκεκριμένα για τον κωδικό της τρίτης μου προτίμησης δεν ζητάει πρόσθετα προσόντα ενώ για τη θέση που καταλαμβάνω στους οριστικούς πίνακες ζητάει τους Η/Υ και τα αγγλικά). Θα κάνω αίτηση θεραπείας, και ενδεχομένως, εφόσον είναι αρνητική, αίτηση ακύρωσης του διορισμού. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε να μου απαντήσετε: Α) γιατί το ΑΣΕΠ έβγαλε διαφορετικούς πίνακες κατάταξης για ίδιες ειδικότητες και Β) για ποιο ενδεχόμενο λόγο (εκτός λάθους) μου αφαιρείται η ειδική εμπειρία από τον ένα πίνακα κατάταξης που περιλαμβάνει την τρίτη επιλογής μου, ενώ μου προσμετρείται στον πίνακα κατάταξης με την θέση που καταλαμβάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα κάθε κωδικού ήταν κάτι που ορίστηκε από τον οικείο φορέα και όχι από τον ΑΣΕΠ. Από τη στιγμή που η ειδικότητα είναι ίδια θα έπρεπε να προσμετρηθεί η ειδική εμπειρία και στους 2 κωδικούς. Επομένως με την αίτηση θεραπείας θα πρέπει να καταδείξετε το λάθος αυτό.»

 

  • Γεια σας. Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, δεν βρήκα άλλο πεδίο. Ο σύζυγος στην 3Κ είναι στον πίνακα Α’ ΕΠΙΚΟΥΡ. στη θέση ΔΕ Πολύτεκνοι Οδηγοί Απορριμματοφόρου. Οι δύο από τους επιτυχόντες δεν έχουν εντοπιότητα. Επικρατεί η εντοπιότητα ή ο πίνακας ΒΠ έναντι του άλλου;

«Στις περιοχές για τις οποίες προβλέπεται ως κριτήριο κατάταξης η εντοπιότητα, οι υποψήφιοι που έχουν το κριτήριο της εντοπιότητας επικρατούν έναντι όλων των άλλων.»

 

  • Για ποιο λόγο μπορεί να μου έχει αφαιρεθεί ως μη ειδική εμπειρία, εμπειρία με σύμβαση οχταμήνου σε ΔΕΥΑ σε κατηγορία ΤΕ Μηχανικών; Οι βεβαιώσεις των ΔΕΥΑ έπρεπε να μετρηθούν η όχι;

«Οι βεβαιώσεις ασφαλώς έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Ο λόγος που δεν ελήφθη υπόψη η ειδική εμπειρία που δηλώσατε θα πρέπει να αναφέρεται στο έγγραφο που θα σας αποστείλει το Α.Σ.Ε.Π. Αφού ενημερωθείτε για το λόγο του μη υπολογισμού θα είσαστε σε θέση να υποβάλετε αίτηση θεραπείας ή αίτηση ακύρωσης κατά του πίνακα των διοριστέων.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ