18.04.21 | 02:44

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Εργαζόμενοι Καθαριότητας κατά του Σωματείου τους και υπέρ Αντιδημάρχου!
17.07.20 | 14:24

Εργαζόμενοι Καθαριότητας κατά του Σωματείου τους και υπέρ Αντιδημάρχου!

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού μετά από τη σφοδρή σύγκρουση του Σωματείου Εργαζομένων, με μερίδα υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και… "μενού" τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους, που έφτασαν μέχρι και τη Βουλή!

«Για πρώτη φορά στα χρονικά οι εργαζόμενοι τάχθηκαν στο πλευρό αιρετού του Δήμου εις βάρος του σωματείου τους», σχολιάζει η Δημοτική Αρχή.

Όλα ξεκίνησαν μετά από φραστική επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Γιώργου Νταούτη από την πρόεδρο του Σωματείου και στη συνέχεια ανταλλαγή εκφράσεων και από τις δύο πλευρές.

«Προς έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραβλέποντας την εκπροσώπησή τους από το Σωματείο έδωσαν βροντερό παρών και παρευρέθηκαν σύσσωμοι στο Συμβούλιο, παίρνοντας τον λόγο και εκθειάζοντας τόσο την αγαστή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο όσο και για την καθημερινή τους ανθρώπινη επαφή που τα προηγούμενα χρόνια δεν βρήκαν στο πρόσωπο της διοίκησης.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που εργαζόμενοι γυρίζουν περίτρανα την πλάτη στο σωματείο τους ενώ ταυτόχρονα στρέφονται υπέρ της εκλεγμένης διοίκησης», συνεχίζει η Δημοτική Αρχή.

Σημειώνεται ότι συνολικά κατατέθηκε ψήφισμα υπογεγραμμένο από 93 εργαζόμενους (από το σύνολο των 104) στο οποίο αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μία προσωπική διαμάχη, που δεν πρέπει να δυναμιτίζει την αρμονική σχέση διοίκησης και εργαζομένων.

Το σωματείο έφτασε το θέμα στη Βουλή, ενώ στελέχη της πολιτικής Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου συνέστησαν σε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν οι τόνοι για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της καθαριότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ