24.11.20 | 06:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΕΣΠΑ σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς: “Ανανέωση των συμβάσεων”
28.07.20 | 13:06

Εργαζόμενοι ΕΣΠΑ σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς: Ανανέωση των συμβάσεων

Συνάντηση με την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και πρόεδροι σωματείων εργαζομένων στους Δήμους, χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Η συνάντηση αφορούσε την καθυστέρηση ανάρτησης της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που έχει οδηγήσει Δήμους και Νομικά Πρόσωπα αυτών να μην προχωρούν σε αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων με Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η Διευθύντρια της Ε.Ε.Τ.Α.Α. είπε ότι, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι, φέτος θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μητρώο που θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από αυτήν την Τετάρτη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου σε μία βδομάδα. «Σε κάθε περίπτωση μας δήλωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των δήμων ή των νομικών τους προσώπων μπορούν να προχωρήσουν και τώρα στις αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των συναδέλφων με προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς πλέον δεν απαιτείτε ειδική πρόσκληση», τονίζει το Συνδικάτο και συνεχίζει:

«Να σημειωθεί ότι σε ερώτηση μας αν αποτελεί εμπόδιο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος η μονιμοποίηση συναδέλφων συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως πχ επικαλείται η Δημοτική Αρχή στην Αγία Βαρβάρα, ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη σχέση εργασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι καλύτερα να είναι μόνιμοι οι εργαζόμενοι».

«Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε άμεσα τα σωματεία να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των δήμων και των νομικών προσώπων την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς της Αττικής.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ. Για δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των λαϊκών οικογενειών, χωρίς τροφεία, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση», ολοκληρώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ