21.10.19 | 15:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εργαζόμενοι Δήμου Αθηναίων: «Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας»
09.07.19 | 13:58

Εργαζόμενοι Δήμου Αθηναίων: Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

Για «συνέχιση» της διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη μη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, στο κεντρικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων, και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο, που η πρωτεύουσα και ολόκληρη η Χώρα δοκιμάζονται από υψηλές θερμοκρασίες.

«Το επί δεκαετία και πλέον ασυντήρητο σύστημα κλιματισμού του κεντρικού κτηρίου του Δήμου, στη Λιοσίων 22, από την Παρασκευή 5/7, παρέδωσε το πνεύμα του. Δεν λειτουργεί εν μέσω καύσωνα και οι εργαζόμενοι αποχωρούν στις 11:30 λόγω των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών, το κτήριο βράζει και η Διοίκηση περί άλλων τυρβάζει.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα κτήρια, όπου η κατάσταση είναι επίσης απελπιστική. Επί μια δεκαετία περίπου οι υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες ψύχους το χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι, μιας και τα συστήματα κλιματισμού στην πλειοψηφία τους είναι παμπάλαια, ασυντήρητα και η Διοίκηση αδιάφορη, ενώ η μη λειτουργία τους είναι μόνιμο φαινόμενο.

Η Διοίκηση του Δήμου εν έτη 2019, διώχνει τους υπαλλήλους ως σύγχρονο μέσο αντιμετώπισης του καύσωνα. Η αδιαφορία τους και η αποτυχία τους διαχρονικά ποτέ δεν είχε όρια αλλά και ποτέ δεν έβγαινε προς τα έξω. Να μην λησμονούμε πως το ίδιο ακριβώς συνέβαινε για χρόνια ολόκληρα, πέρα όλων των άλλων, όσον αφορά την λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων, οι οποίοι σχεδόν ποτέ δεν λειτούργησαν στο σύνολο τους. Την ίδια ώρα ελπίζουμε να μην έχουμε ξανά διήμερη διακοπή νερού όπως συνέβη πριν από ελάχιστες ημέρες.

Εν όψει καύσωνα μέχρι την Τετάρτη και πιθανόν μέχρι την Πέμπτη ή Παρασκευή δεν θα υπάρχει κλιματισμός. Ευελπιστούμε να επαναλειτουργήσει πριν την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής ή το Φθινόπωρο. Εάν κάποιοι σκεφτόντουσαν να παραιτηθούν διότι είναι ωσεί παρόντες (λαμβάνοντας βεβαίως τον παχυλό τους μισθό) δεν θα στενοχωρούνταν κανένας και δεν θα λείπανε από κανέναν», τονίζει ο Σ.Ε.Δ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ