14.04.21 | 17:14

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: «Κύριε Περιφερειάρχα είστε ψεύτης»
06.10.13 | 14:11

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κύριε Περιφερειάρχα είστε ψεύτης

Τρεις βδομάδες συμπληρώνει η κατάληψη του Διοικητηρίου Ευβοίας, από το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας και τα Σωματεία των Βιομηχανιών ΣΕΛΜΑΝ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και Τσαούσογλου που έχουν κλείσει.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση, στη λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά. 

"Τελευταία πράξη" η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων, που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ότι, την περασμένη Παρασκευή, ενώ τους ανακοίνωσε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όταν έφτασαν στην Αθήνα, με παρόντες και βουλευτές, διαπίστωσαν ότι, τέτοιο ραντεβού δεν υπήρχε. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και αποχώρησαν.

«Ουδέποτε ο υπουργός ήταν ενήμερος για ραντεβού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους με την οποία μάλιστα αποκαλούν τον Περιφερειάρχη «ψεύτη και υποκριτή» και του ζητούν να παραιτηθεί καθώς, όπως σημειώνουν, «προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους των θεσμών».

Από τη δική του πλευρά, ο Περιφερειάρχης απαντά ότι, υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την παραμονή της συνάντησης δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Υπουργός «λόγω απροόπτου γεγονότος». 

Ο κ. Περγαντάς στην ίδια ανακοίνωση απορρίπτει τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, τονίζοντας πως «οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου είναι απολύτως απαράδεκτοι, αβάσιμοι και συκοφαντικοί».

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση είναι η "κορυφή του παγόβουνου" καθώς την περασμένη εβδομάδα, η κατάληψη οδήγησε σε αποπομπή του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά, από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. 

Η εκρηκτική κατάσταση στο Συνδυασμό της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιουργήθηκε όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, με επιστολή του ζητούσε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να διαψεύσει ορισμένους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν εν απουσία του - και στους οποίους επιρρίπτονταν ευθύνες στο άτομό του - σε μια συνάντηση των καταληψιών με τον Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης, σαν απάντηση, κάλεσε τον κ. Μπουραντά, δημόσια να υπογράψει την παραίτησή του, πράγμα που ο Αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε.

Έτσι πριν δύο μέρες, με απόφαση του Περιφερειάρχη, του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που του είχαν δοθεί, αλλά ωστόσο ο κ. Μπουραντάς παραμένει στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αφού αρνείται να παραιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ