28.02.20 | 15:59

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην Κρήτη
19.08.19 | 20:20

Εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην Κρήτη

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο Γάζι Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost.gr, το περιστατικό σημειώθηκε σε οικοδομή,  όταν ένας μικρός φορτωτής εγκλώβισε στον τοίχο τον 37χρονο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία ο οποίος διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

“Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα στη μακριά λίστα των ατυχημάτων στο χώρο των κατασκευών. Το νέο αυτό ατύχημα έγινε περίπου στις 1 σήμερα το μεσημέρι στο υπό ανέγερση Δημοτικό σχολείο Γαζίου σε εργασίες θεμελίωσης – σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, όταν μηχάνημα χτύπησε το συνάδελφό μας οικοδόμο. Ο 37χρονος συνάδελφος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με την τεχνική επιθεώρηση βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για τις συνθήκες του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας κι όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ