18.04.21 | 02:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργα υποδομής 2,6 εκ. ευρώ παραδόθηκαν προς χρήση στη Σκόπελο
04.07.13 | 19:42

Έργα υποδομής 2,6 εκ. ευρώ παραδόθηκαν προς χρήση στη Σκόπελο

Δυο σημαντικά έργα υποδομής στη Σκόπελο, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, παραδόθηκαν προς χρήση, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Σκοπέλου, Γιώργου Μιχελή, του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Γιώργου Καλτσογιάννη και πολλών φορέων και πολιτών. 

Το πρώτο έργο αφορά «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 € και το δεύτερο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα - Τζιλάλη - Χ.Υ.Τ.Α.», προϋπολογισμού 2.060.000 ευρώ. 

Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτήθηκαν από πόρους του ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την ασφαλτόστρωση Κλήμα - Τζιλάλη - ΧΥΤΑ, ο κ. Αγοραστός δήλωσε: 

«Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλού σκοπού. Αφ’ ενός εξυπηρετεί τους πολίτες μειώνοντας κατά 12 χιλιόμετρα τις αποστάσεις των οικισμών αυτών από την κεντρική επαρχιακή οδό της Σκοπέλου μέσα από ένα ασφαλές δίκτυο και αφ’ ετέρου αποσυμφορεί την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμα το έργο αυτό δίνει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν από τις μετακινήσεις των απορριμματοφόρων, καθώς η μείωση της διανυόμενης απόστασης, εξασφαλίζει ταυτόχρονα σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς».

Για το έργο της ανάπλασης στη χώρα της Σκοπέλου, ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά μια έκταση 4 στρεμμάτων. Πλέον αναδιαμορφώθηκε ριζικά η είσοδος της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Μέσω της ανάπλασης αυτής έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ομογενοποιημένο και αναβαθμισμένο αστικό τοπίο, με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑμΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό, φιλικό για τους πολίτες και τους τουρίστες του νησιού. Στόχος μας είναι με την παρέμβαση αυτή ήταν να προασπίσουμε το περιβάλλον με υλικά πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Σκοπέλου».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την προσπάθεια του, την βοήθεια και την αγάπη του στα νησιά των Βορείων Σποράδων, για τον προγραμματισμό και την άμεση χρηματοδότηση των έργων αυτών τα οποία όπως σημείωσε αλλάζουν ριζικά την εικόνα του νησιού. Δήλωσε δε βέβαιος ότι μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλα χρήσιμα έργα στο νησί της Σκοπέλου.

Στις τελετές των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη ο εντεταλμένος Σύμβουλος Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας, Φίλιππος Χήρας, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Σκοπέλου, φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά την περιοδεία του στο νησί συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου και συναντήθηκε με πολίτες και φορείς του νησιού. 

Ακολούθως, σε μια σεμνή τελετή στην παραλία Λουτρακίου βράβευσε μαζί με τον δήμαρχο κ. Μιχελή τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2004 στο διπλό σκιφ Νίκο Σκιαθίτη. 

Ακόμη ο κ. Αγοραστός χαιρέτισε τις προσπάθειες των ιστιοπλόων, κατά την τελετή λήξης του XXIV Αγώνα Βορείων Σποράδων, ο οποίος διοργανώθηκε με επιτυχία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή 45 σκαφών στη διαδρομή (Σκόπελος – Στενή Βάλα Αλοννήσου – Σκόπελος).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ