21.09.20 | 08:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΛΑΡΙΣΑΣ

Στα έργα της οδού Σ. Καράγιωργα στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
09.09.13 | 22:22

Στα έργα της οδού Σ. Καράγιωργα στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Επίσκεψη στις εργασίες της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης της Λάρισας, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου. 

Το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ του.

«Ως έργο ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης χρησιμότητας» το χαρακτήρισε ο κ. Κώστας Αγοραστός σημειώνοντας τα εξής: 

«Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποσυμφορηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του κέντρου πόλης με την κατασκευή παράκαμψης της βορειοδυτικής εισόδου της πόλης, σύνδεση με τον Δακτύλιο, τρεις ισόπεδους κόμβους και γέφυρα μήκους 60 μέτρων. 

Πέρα από το κυκλοφοριακό ρόλο, το έργο συντελεί και στη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η νέα αρτηρία, λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό ανάχωμα του ποταμού Πηνειού, για την προστασία της συνοικίας της Νέας Σμύρνης. 

Παράλληλα, αναβαθμίζει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας πρόσβαση σε δράσεις αναψυχής των κατοίκων της πόλης. 

Σε όλο το μήκος του έργου υπάρχει ηλεκτροφωτισμός και φανάρια, όπου απαιτείται, ενώ η όλη παρέμβαση προσθέτει ασφάλεια και ευελιξία στις μετακινήσεις».

Η κα. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε απ' την πλευρά της: 

«Η οδός Σ. Καράγιωργα αποτελεί ένα έργο πνοής και ουσίας για την πόλη της Λάρισας. 

Η ολοκλήρωση της οδού συμβάλλει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου, αφού τα οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα και Κοζάνη θα διέρχονται μέσω αυτής, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση αρκετών κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, αναβαθμίζοντας, ταυτόχρονα, τις περιφερειακές συνοικίες της Λάρισας. 

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, είναι ένα έργο περιφερειακής αλλά και τοπικής σημασίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ